NIEUWJAARBIJEENKOMST 2016

Commissaris van de Koning inspireert Ondernemers

Op donderdag 14 januari 2016 hield Commissaris van de Koning professor doctor Wim van de Donk een betoog over de veranderingen in de samenleving en over het belang van samenwerken. “Je moet investeren in wendbaarheid, veerkracht en vertrouwen met nieuwe vormen van  samenwerking”. De stichting Betrokken Ondernemers Breda had de Commissaris uitgenodigd voor haar nieuwjaarsbijeenkomst om haar partners te inspireren, te betrekken en te bedanken.

De heer Van de Donk is sinds oktober 2009 Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant. In de kapel van de Avans Academie voor Kunst & Grafische Vormgeving St. Joost ging hij in op de actuele maatschappelijke ontwikkelingen en deelde hij zijn visie op de winst die bedrijven maken wanneer zij hun maatschappelijke betrokkenheid in de samenleving tonen. ”We komen uit een tijd waarin we dachten in de tegenstelling staat/markt. Maar de mooiste initiatieven komen voort uit de samenwerking. Dat lukt alleen met betrokken ondernemerschap als filosofie”, zo betoogde Van de Donk.

Rombout Kerremans, directeur van de stichting: “We zien hoe de samenleving verandert en hoe belangrijk de rol van het bedrijfsleven wordt bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.  Onze partners spelen daarin een belangrijke rol: “In 2015 hebben 1.672 bedrijfsvrijwilligers 14.582 vrijwilligersuren ingezet. Ook hebben 424 studenten de handen uit de mouwen gestoken. Met elkaar hebben we vorig jaar meer dan 7.000 cliënten bediend en een maatschappelijke waarde gecreëerd van € 688.070”.

Nico van Os van de NHTV en partner van de stichting: “De heer Van de Donk haalde aan dat het onderwijs een slag moet maken om aan te blijven haken bij de arbeidsmarkt. Ik vond het natuurlijk erg leuk om te horen dat hij vervolgens Logistics Gaming, een opleiding aan de NHTV, als mooi voorbeeld noemde.”

NIEUWJAARSBIJEENKOMST MET DE COMMISSARIS VAN DE KONING

Start typing and press Enter to search

X