Spring naar content

Bewoners Blauwe Kamer genieten van rondleiding Rooi Pannen (foto’s)

Bewoners Blauwe Kamer genieten van rondleiding Rooi Pannen (foto’s)

Studenten van de Rooi Pannen gaven tijdens de Verwenzorgweek een rondleiding aan bewoners van de Blauwe Kamer. FOTO LISA HENDRIKS
Studenten van de Rooi Pannen gaven tijdens de Verwenzorgweek een rondleiding aan bewoners van de Blauwe Kamer. FOTO LISA HENDRIKS

Acht studenten van de Rooi Pannen in Breda hebben maandag rondleidingen over de schoolcampus gegeven aan bewoners van de Blauwe Kamer. In twee groepen van ongeveer tien bewoners kregen de ‘toeristen voor een dag’ het verhaal over het huidige, maar historische schoolgebouw te horen.

De rondleidingen waren onderdeel van de Verwenzorgweek, die Betrokken Ondernemers Breda tussen 17 en 22 april organiseerde om mensen die afhankelijk zijn van zorg even een extra leuke dag te bezorgen. 

Leerzaam
Het mes sneed tijdens deze dag aan twee kanten, zag Niki Fens-Mensen, Instructeur Gastvrij de Rooi Pannen Breda. “Bewoners hadden een uitje en studenten leerden zo ook met verschillende doelgroepen om te gaan.” 

Vooraf kregen de studenten daarom een workshop om zich beter in de doelgroep te verdiepen. Daarvoor kwamen medewerkers en twee cliënten vanuit de Blauwe Kamer naar de Rooi Pannen, zodat de studenten konden ervaren wat een visuele beperking inhoudt. 

Verhaal gebouwen
De studenten van de opleiding Leisure & Hospitality vertelden tijdens de rondleiding over de gebouwen op het terrein en waar ze vroeger voor dienden en waar ze nu voor worden gebruikt.  Ook vertelden de studenten over welke lessen ze krijgen en wat kunnen ze later gaan doen met hun diploma. 

Voor herhaling vatbaar
Studenten en docenten hebben de dag als een leuke activiteit ervaren. “De studenten vonden het leuk om de bewoners te zien genieten”, vertelt Niki. “Ze hebben ook van ze kunnen leren en inspelen op hun vragen. Het is zeker voor herhaling vatbaar.”

Complimenten Wally
Bewoner Wally mailde na afloop zijn enthousiaste ervaring aan de studenten. “Ik wil jullie graag een compliment geven voor jullie rondleiding buiten de gebouwen binnen jullie terrein! Jullie hebben een mooie plek. Graag tot ziens weer, het was een leuke les geschiedenis van het Groot Arsenaal en het Kleine Arsenaal en alle bijgebouwen waar vroeger Paarden hebben gestaan!”

De rondleidingen werden afgesloten met een kopje koffie of thee en een zelfgemaakte fudge.