Spring naar content

Blossombs helpt graag Breda meer kleur te geven

Blossombs helpt graag Breda meer kleur te geven

Ben Franssen van Blossombs en Lisa Hendriks van BOB schudden elkaar de hand. Welkom!
Ben Franssen van Blossombs en Lisa Hendriks van BOB schudden elkaar de hand. Welkom!

Blossombs wil de wereld meer kleur geven door op speelse wijze het verspreiden van wilde bloemen mogelijk te maken met kleurrijke ‘bloembommetjes’. Aansluiting past alleen daarom al helemaal bij Breda, immers samen willen we de gemeente mooier maken. 

“Creëer de mooiste bloemenparadijsjes voor bijen en vlinders met onze kleurrijke ‘bloembommetjes’”, dat is in een zin wat Blossombs doet, vertelt Ben Franssen van het Bredase bedrijf. 

 

De ‘bloembommetjes’ worden in Nederland gemaakt met 100 procent natuurlijke ingrediënten en biologische, wilde bloemzaden. “In onze missie om de wereld meer kleur te geven met bloemen – en dus voedsel – voor vlinders, bijen en hommels, zoeken wij altijd naar een combinatie van ‘mooi voor de mens én mooi voor de natuur’.” 

 

Goed zijn voor natuur en biodiversiteit gaat volgens Blossombs hand in hand met goed zijn voor mensen. “We werken samen met sociale werkplaatsen en dagbestedingen en we richten ons actief op het blij maken van iedere schakel in de keten.”

 

Via Betrokken Ondernemers Breda hoopt Ben nog meer bedrijven en instellingen blij te maken. Zo zoekt Blossombs samenwerkingsvormen voor het opzetten van een beleeftuin. “Waar we onze bloembommetjes kunnen testen, en mensen kunnen verwelkomen, bijvoorbeeld samen met een onderwijsinstelling.”

 

Blossombs staat daarnaast altijd open voor hulpvragen over educatie en vergroening en kleuring van Breda. “Maar concreet zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe werkplekken waar Blossombs ingepakt kunnen worden.”