Spring naar content

BOB presenteert vol trots jaarverslag en plan voor 2023

BOB presenteert vol trots jaarverslag en plan voor 2023

Eline Klootwijk van Kasparov en Marie-Claire van Thebe Aeneas vertellen over hun match.
Eline Klootwijk van Kasparov en Marie-Claire van Thebe Aeneas vertellen over hun match.

Betrokken Ondernemers Breda heeft vrijdagochtend tijdens een drukbezochte ontbijtsessie haar maatschappelijk jaarverslag gepresenteerd. Bij partner Magazijn076 schoven zo’n tachtig ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties aan voor een ontbijt.

Binnen de muren van de voormalige Koepelgevangenis verzorgden studenten van partner Curio het ontbijt. Bij Magazijn076, dat een nieuw perspectief op de arbeidsmarkt biedt voor mensen met autisme, stonden verschillende informele zitjes opgesteld waarin partners elkaar beter konden leren kennen.

Inspirerende verhalen

Geheel in lijn met het jaarverslag, dat de aanwezige partners bij het verlaten mee naar huis kregen, kwamen de inspirerende verhalen aan bod. Eline Klootwijk van Kasparov en Marie-Claire van Thebe Aeneas vertelden over de bijzondere middag die de medewerkers van Kasparov beleefden met de cliënten. Een wandeling door de binnenstad, waardoor de bewoners vaak voor het eerst in lange tijd weer eens in het centrum kwamen. 

Ruud van den Boogaart van maan vertelt over de inzet van zijn bedrijf voor maatschappelijke partners.

Ruud van den Bogaart van Maan vertelde over het werk dat zijn bureau verricht voor veel maatschappelijke partners en waarom dat zo belangrijk is, maar waarom het ook gedragen wordt binnen het bedrijf.  “Ik zie dat onze mensen graag werken voor de maatschappelijke organisaties, omdat daar mensen vaak in hun vrije tijd met hart en ziel zich inzetten voor hun doelen. Dat geeft veel voldoening.”

In gesprek over bijdrage in 2023

Na het ontbijt blikte directeur Justin Goetzee vooruit op 2023 en lanceerde hij de campagne BOB 250. “We willen groeien naar 250 partners, niet om het groeien, maar omdat we impact willen maken, en daarvoor heb je liefst zoveel mogelijk bedrijven binnen boord.” Dit jaar wil BOB met partners in gesprek gaan over het leveren van een bijdrage. “Onze ultieme ambitie is dat elke partner bij een match betrokken is geweest.” 

Partner Bundeling gaf vervolgens een korte rondleiding door de app, waar BOB vanaf deze vrijdag intensief gebruik van gaat maken. Aanmeldingen voor bijeenkomsten, vraag en aanbod, nieuwtjes, contact leggen met andere partners: het is te vinden in de app. “Zorg dus dat je hem installeert en hem gebruikt”, vertelde Justin. 

“Bundeling wordt hét kanaal dat we gaan gebruiken voor communicatie met én tussen onze partners”, aldus Justin. Hij benadrukt dat de app een aanvulling is op de huidige dienstverlening. “We blijven in gesprek gaan met onze partners over mooie en duurzame matches, deze app helpt ons daarin.” Een van de eerste acties voor de gebruikers: “Meld je vast aan voor de Ondernemers Maken Vuile Handen Dag die we dit jaar op 2 juni houden, dus niet tijdens NL Doet zoals eerder gebruikelijk was.” 

Jaarverslag

Na afloop was er voor iedere aanwezige een gedrukte versie van het jaarverslag. Benieuwd naar het jaarverslag, maar was je niet aanwezig? Alle niet aanwezige partners ontvangen een exemplaar via de post. Kun je niet wachten? Lees het hier online

Over het ontbijt

Het netwerkontbijt is mede mogelijk gemaakt door onze partners Magazijn076, Curio en Sligro. Overgebleven broodjes en andere hapjes zijn naar de Oekraïense vluchtelingen in de Koepel gegaan. Het jaarverslag is gemaakt door onze partner maan identity. design. content.

Over Bundeling

Studenten van Avans helpen BOB én partners de komende tijd met gebruik en implementatie van de app. Heb je vragen: stel ze aan ons.