Spring naar content

Breda Barst: Kennis delen en klusjes in de aanbieding 

Breda Barst: Kennis delen en klusjes in de aanbieding 

Bestuurslid Marlous Fieret gezellig met Lieke van Boxtel op het terras in Breda.
Bestuurslid Marlous Fieret gezellig met Lieke van Boxtel op het terras in Breda.

Popfestival Breda Barst vierde afgelopen september de 25e editie van het gratis festival in het Valkenberg. Met 300 vrijwilligers is het diepgeworteld in de Bredase samenleving. Toch zijn er uitdagingen genoeg, stelt bestuurslid Marlous Fieret namens de kersverse partner van BOB.

“Wij vinden het belangrijk om als Bredaas evenement maatschappelijke impact te maken”, vertelt Marlous. “Zoals op het gebied van duurzaamheid, talentontwikkeling, toegankelijkheid en we werken bij voorkeur met lokale partners.” 

 

Dit voorjaar startte Breda Barst een campagne om de editie van september mogelijk te maken, een actie die nodig was na een verregende jubileumeditie. Het maakt duidelijk dat de organisatie blijvend behoefte heeft aan extra vrijwillige input. 

 

“We zijn afhankelijk van de kennis, tijd en kracht van vrijwilligers. We hebben een groep zeer loyale en actieve vrijwilligers in onze Barst-familie, maar handjes zijn altijd nodig. Bijvoorbeeld tijdens de opbouw van ons evenement. En we willen ons altijd doorontwikkelen om als evenement die impact te blijven maken, waarvoor kennis op diverse vlakken gewenst is, bijvoorbeeld in de organisatie en met PR.”

 

Breda Barst wil voor andere organisaties ook een platform zijn voor mensen die willen kijken hoe het festival omgaat met verschillende zaken. “Zoals de schouw voor toegankelijkheid. We delen graag onze kennis en ervaringen over het vergroten van diversiteit, duurzaamheid en hospitality.” 

 

Door zich aan te sluiten bij BOB wil Breda Barst zijn netwerk verbreden voor ‘onze never ending zoektocht naar handjes en kennis’, stelt het enthousiaste bestuurslid. In het verleden heeft Breda Barst bijvoorbeeld ook snuffelstages aangeboden voor de evenementenbranche. “ In overleg willen we ook kijken of onze vrijwilligers zich tevens ook vrijwillig in willen zetten voor de Bredase gemeenschap.”