Spring naar content

‘Breda laten kennismaken met dagverrijking en Nuwenhuys’

‘Breda laten kennismaken met dagverrijking en Nuwenhuys’

Lieke van Boxtel verwelkomt het team van Nuwenhuys bij het aangaan van het partnerschap met BOB.
Lieke van Boxtel verwelkomt het team van Nuwenhuys bij het aangaan van het partnerschap met BOB.

Praat met Annina van Logtestijn en je begrijpt eigenlijk niet waarom je niet eerder bij Nuwenhuys bent geweest. De sociale onderneming zonder winstoogmerk biedt dagelijks dagverrijking aan maximaal acht personen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. “Maar we hebben ook een vergaderlocatie op misschien wel het mooiste plekje van Breda.”

Wat Nuwenhuys doet is in een enkele zin glashelder: “Landgoed Nuwenhuys zorgt voor waardevolle ontmoetingen tussen mensen met en zonder een beperking”, vertelt Van Logtestijn. De dagverrijking, zoals zij dagbesteding noemen, vraagt intensieve begeleiding. “Drie zorgprofessionals en twee vrijwilligers helpen onze medewerkers met een beperking echt meedoen met de activiteiten die plaatsvinden op Nuwenhuys.”

Bij BOB hoopt Annina met haar team bij andere partners terecht te kunnen met relevante vragen. “Wij hopen raad en daad te ontvangen op de momenten dat wij dat nodig hebben, daar onze sociale onderneming beperkte financiële middelen heeft.”

Prachtige vergaderlocatie

Wie bij Nuwenhuys vergadert maakt kennis met de visie op ‘communicatie van mens tot mens’. De locatie in het Markdal biedt particulieren een vakantieverblijf en het bedrijfsleven een prachtige vergaderlocatie voor een training of een heisessie. Het mes snijdt dan aan twee kanten.

“Door bij ons te vergaderen, maken de bedrijven de intensieve begeleiding van onze medewerkers met een (ernstige) beperking mogelijk, genieten zij zelf van de prachtige faciliteiten én is hun eigen dag verrijkt dankzij de bijzondere ontmoetingen met onze medewerkers met een beperking. Bij ons gaat vergaderen hand in hand met een maatschappelijk doel.”