Spring naar content

Budgetkracht: Met andere blik naar financiën kijken

Budgetkracht: Met andere blik naar financiën kijken

Raymond van Beek samen met Lieke van Boxtel! Welkom bij BOB.
Raymond van Beek samen met Lieke van Boxtel! Welkom bij BOB.

Veel problemen hebben een relatie met financiële vragen. Vragen die vaak met een taboe zijn omgeven. Raymond van Beek van Budgetkracht probeert deze taboes te doorbreken. Ondernemers kunnen daar een rol in spelen, weet hij. 

“Ondernemers kijken vaak met een andere blik naar een vraagstuk. En die verbinding maakt dat je nog meer impact kunt maken”, vertelt hij als kersvers lid van BOB. Om impact maken  is het hem ook te doen.  

Budgetkracht staat voor het normaliseren van financiële vragen. “Waarom hebben we het nooit over geld op een verjaardagsfeest bijvoorbeeld. We hebben allemaal te maken met geld en dat taboe moet eraf.”

Door met elkaar in gesprek te gaan over financiën komen oplossingen dichterbij. Het aangaan van een gesprek neemt ook veel onduidelijkheid weg. “Want we merken dat hulpverlening en cliënten elkaar niet altijd begrijpen.”

 

Met Budgetkracht zet hij zich ook in om van Hoge Vucht een nog mooiere wijk te maken. “Een wijk als deze heeft echt wel parels, maar die moeten wel de kans hebben om boven te komen. Jongeren met een goed idee zou je bijvoorbeeld kunnen koppelen aan een ondernemer. Dan merk je dat er veel kracht is in een wijk als Hoge Vucht!”

 

“Samen bereik je meer dan alleen”, vat Raymond de motivatie van Budgetkracht samen om zich aan te sluiten bij BOB. Zijn doelstelling is helder: “Mooie verbindingen om mooie dingen te doen in de stad. Hoe kun je bijvoorbeeld een verbinding maken tussen Breda-noord en Breda-zuid?”

 

De kennis die hij heeft opgedaan met Budgetkracht deel hij graag met andere partners. “Bijvoorbeeld expertise over hoe je deze mensen benadert, maar ook kennis over financiële vraagstukken en hoe je daar collectief naar kunt kijken.”