Spring naar content

Buitenbeentjes krijgen een nieuw leven via Bredaas ZoetZuur&Zout 

Buitenbeentjes krijgen een nieuw leven via Bredaas ZoetZuur&Zout 

Initiatiefneemster Mariëlle Horsten van Bredaas ZoetZuur&Zout, samen met Lieke van Boxtel van BOB.
Initiatiefneemster Mariëlle Horsten van Bredaas ZoetZuur&Zout, samen met Lieke van Boxtel van BOB.

Kersverse BOB-partner Bredaas ZoetZuur&Zout  verwerkt overschot en buitenbeentjes van in Breda en omgeving geteelde groente en fruit. Daarvan maakt het houdbare producten als jam, gelei, chutney en salsa en verkoopt deze ook weer in Breda en omgeving.

”Dit doen we om enerzijds voedselverspilling tegen te gaan en anderzijds bij te dragen aan meer kennis over voedsel, zoals de herkomst en de seizoenen”, vertelt initiatiefneemster Mariëlle Horsten. Door zich bij BOB aan te sluiten wil ze de kennis die ze heeft over deze manier van werken delen, en hoopt ze samenwerkingen met bedrijven en maatschappelijke partners te realiseren. 

Daarnaast biedt Mariëlle aan om als frisse buitenstaander andere partners te helpen met conceptontwikkeling en brainstormsessies. “Maar ik kan ook een toer langs de diverse voedselproducenten organiseren of een proeverij verzorgen met producten van Bredaas ZoetZuur&Zout en andere lokale ondernemers.”

Bredaas ZoetZuur&Zout is gestart vanuit behoeftes in de samenleving, vertelt de initiatiefneemster. Nu zou ze graag een volgende stap zetten. Ook daar past aansluiting bij BOB bij, vertelt ze. “Vanwege de kleinschaligheid en beperkte ondernemerservaring is het een uitdaging om er een rendabele onderneming van te maken. Vandaar dat hulp op strategisch niveau welkom zou zijn.”