Spring naar content

Dierenopvangcentrum biedt unieke vergaderruimte én vrijwilligerswerk

Dierenopvangcentrum biedt unieke vergaderruimte én vrijwilligerswerk

Anja van Splunder van Dierenopvangcentrum Breda, samen met Lieke van Boxtel van BOB.
Anja van Splunder van Dierenopvangcentrum Breda, samen met Lieke van Boxtel van BOB.

Dierenopvangcentrum Breda e.o. verzorgt jaarlijks de opvang, plaatsing en herplaatsing van meer dan 300 honden en ruim 1000 katten. Daarnaast vangt het centrum jaarlijks ruim 2700 andere dieren, zoals konijnen, knaagdieren, reptielen, vogels en egels, tijdelijk op. 

Niet raar dus dat het centrum door het jaar heen hulp nodig heeft van particulieren én bedrijven. Die laatste categorie hoopt het centrum te ontmoeten bij BOB, vertelt manager Anja van Splunder. “Die kunnen ons helpen op diverse terreinen. We denken dan niet direct aan geld, maar meer aan kennis, middelen en menskracht.”

Voor bedrijven heeft het centrum diverse mogelijkheden voor bedrijven-vrijwilligerswerk. “En we staan ook zeker open voor andere ideeën, maar we kunnen ook een unieke vergaderruimte aanbieden.”

Bij het dierenopvangcentrum worden alle dieren medisch onderzocht en liefdevol verzorgd. “Voor honden en katten zoeken we actief naar een nieuw baasje. Alle andere dieren worden na de eerste zorg overgebracht naar gespecialiseerde opvangcentra. Voor het transport van gewonde en verdwaalde dieren hebben we de beschikking over een dierenambulancedienst.”

Door aansluiting bij BOB hoopt het dierenopvangcentrum een netwerk van betrokken bedrijven op te bouwen die kunnen helpen bij het realiseren van de doelstellingen.