Spring naar content

Extra aandacht voor ruim 500 Bredanaars in Verwenzorgweek

Extra aandacht voor ruim 500 Bredanaars in Verwenzorgweek

2020-09-11_Verwenzorgweek_Jille Zuidema_Rollatorloop (6)

BREDA – Zo’n achttien Bredase ondernemers bezorgen tussen 17 en 22 april ongeveer 500 Bredanaars die afhankelijk zijn van zorg een extra leuke dag. De ondernemers doen dat in het kader van de Verwenzorgweek, op initiatief van Betrokken Ondernemers Breda. 

De ondernemers organiseren en faciliteren verschillende activiteiten voor Bredanaars die zorg krijgen van Surplus, Thebe, Tzorg, Home Instead, De Zonnebloem, Visio de Blauwe Kamer of Amphia. Zo is er een jeu de boules-toernooi, komen er wandeluitjes, is er een concert van een bachkoor, bingo, bustour, rondvaart, en staat dinsdag 18 april de traditionele rollatorloop gepland, met zo’n negentig deelnemers. 

Verrassen met aandacht

De Verwenzorgweek is bedoeld voor bewoners van Breda die langdurig afhankelijk zijn van zorg. “Op deze dag willen we hen verrassen met extra aandacht”, vertelt Lieke van Boxtel, intermediair voor het maatschappelijk veld van Betrokken Ondernemers Breda. Waar Betrokken Ondernemers Breda in het verleden het voortouw nam bij het organiseren van activiteiten, hebben de aangesloten bedrijfspartners dit jaar het initiatief genomen. “Zij zijn ook zelf met ideeën voor de verschillende activiteiten gekomen en organiseren deze ook zelf.” 

Bedrijven die deze week in actie komen zijn Van der Sande VanOpstal, De Rooi Pannen, Ingenhousz Breda, Zuylen Uitvaartverzorging, Bastiaansen van den Beemd Makelaars & Taxateurs, Landgoed Nuwenhuys, PuurZorg, Optisport, Arriva, Stichting Rolerisuit, Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw, 2B WORKING, The ConneXion by Claudia, REDview BI Breda, Ceeh Communicatie en ondersteuning, Costa Firma Advisory B.V., Blind Walls Gallery, Curio, Atletiekvereniging SPRINT, MyHealth Breda, Koch Advocaten B.V. & 2CROSS Re-integratie Services.

Breda mooier maken

Betrokken Ondernemers Breda (BOB) helpt al bijna veertien jaar bedrijven in Breda invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Inmiddels hebben bijna 200 bedrijven zich als partner aangesloten bij de stichting, die zich samen met eveneens aangesloten maatschappelijke organisaties inzetten om Breda een stukje mooier te maken.