Spring naar content

Feel Good Food helpt mensen aan het werk

Feel Good Food helpt mensen aan het werk

Thijn Makatita van Feel Good Food  bekrachtigt de overeenkomst met BOB.
Thijn Makatita van Feel Good Food bekrachtigt de overeenkomst met BOB.

Wat is nu beter dan een goede verse maaltijd tijdens je werk? Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een werkplek bieden in je bedrijfsrestaurant. Dat is wat het Bredase Feel Good Food doet. “Wij bieden de mogelijkheid om de maatschappelijke invulling bij ondernemers op een leuke, kwalitatieve, betekenisvolle en lekkere manier vorm te geven”, vertelt eigenaar Thijn Makatita.  

Feel Good Food is een bedrijfsrestaurant waar de samenwerking tussen horeca, catering en maatschappelijk ondernemen bij elkaar komt. “Onze professionals geven mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een kans door een werkplek te bieden en dagelijks onze jarenlange opgebouwde vakkennis over te dragen.”

Het Bredase initiatief doet dat vanuit de stellige overtuiging dat echt goede service, lekker, vers en lokaal koken, hand in hand gaan met social return. Samenwerking is daarbij essentieel, weet Makatita. Betrokken Ondernemers Breda is volgens hem dé juiste plek om het bijzondere concept van bedrijfsrestaurant Feel Good Food onder de aandacht te brengen. “Want we zijn niet zomaar het alledaagse bedrijfsrestaurant. Wij onderscheiden ons van anderen doordat sociaal ondernemen centraal staat. Door middel van dit netwerk kunnen we laten weten wie wij zijn en dat we er zijn!”

De ondernemers in Breda laten al jaren zien dat zij elkaar ondersteunen en saamhorig zijn, merkt hij. “Wij hopen dat er meer ondernemers zijn die net zo’n groot sociaal hart hebben als wij en dit mooie concept willen implementeren of groter willen maken door als ambassadeur op te treden.”