Spring naar content

Financy: Bredaas meldpunt financiële vragen bedrijven en organisaties

Financy: Bredaas meldpunt financiële vragen bedrijven en organisaties

financy

Clubs en buurthuizen hebben in oktober al een noodsignaal afgegeven aan de gemeente breda: de hoge energieprijzen kunnen hun een zware slag toebrengen. Maar niet alleen maatschappelijke organisaties worstelen met de in sommige gevallen explosief gestegen energiekosten.

De gemeente Breda heeft daarom een meldpunt voor financiële vragen ingesteld voor bedrijven en organisaties: Financy. Bedrijven en organisaties kunnen met hun financiële vragen en zorgen terecht bij dit meldpunt.

“We delen dit bericht omdat we het belangrijk vinden dat ook onze bedrijfspartners op de hoogte zijn van dit initiatief en we ook te allen tijde voor hen klaarstaan”, aldus directeur Justin Goetzee. “Natuurlijk zijn we er om matches te maken tussen bedrijfsleven en maatschappelijk partners, maar als je als organisatie in de financiële stress zit, dan komt de match die wij voor ogen hebben ook niet van de grond.”

Door je als organisatie te melden bij Financy, belooft de gemeente binnen vijf dagen een telefonische reactie. Vervolgens gaat één contactpersoon van de gemeente uitzoeken waar een je financiële ruimte kunt vinden. “Ruimte die u nodig heeft om verder te ondernemen”, aldus de gemeente. “De gemeente bespreekt met u uw persoonlijke situatie. Hierbij komen zaken als uw inkomen en energieverbruik aan de orde. We denken ook graag met u mee hoe u energie kunt besparen in uw bedrijf of organisatie.”

Via de site van de gemeente kan met een druk op de knop ‘Bel mij’ een melding gedaan worden.