Spring naar content

‘Goed participeren is in ieders belang’

‘Goed participeren is in ieders belang’

Shireen Najmeh (links) samen met  Peter van der List (midden) van Vluchtelingenwerk Nederland locatie Breda tekenen de overeenkomst van Betrokken Ondernemers Breda samen met Lieke van Boxtel van BOB (rechts).
Shireen Najmeh (links) samen met Peter van der List (midden) van Vluchtelingenwerk Nederland locatie Breda tekenen de overeenkomst van Betrokken Ondernemers Breda samen met Lieke van Boxtel van BOB (rechts).

Nieuwkomers goed laten landen in Breda, op alle manieren. Dat is wat Vluchtelingenwerk in Breda doet. Teamleider Peter van der List is helder: “Het goed laten participeren van ‘onze mensen’ is belangrijk, in ieders belang.”

Want, zo verwijst hij naar de grote behoefte aan arbeidskrachten en vrijwilligers: “Werkgevers hebben via ons een potentieel aan nieuwe werknemers, maatschappelijke organisaties kunnen wij aan vrijwilligers helpen, om hen te ondersteunen.” 

Vandaar ook de aansluiting bij Betrokken Ondernemers Breda. “Een uitgebreid netwerk is altijd goed, om elkaar te vinden en elkaar van dienst te kunnen zijn”, benadrukt hij nog maar eens. “Wij denken dat we samen met BOB nog meer kunnen betekenen voor de statushouders die in Breda wonen.” 

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers van het moment dat ze worden opgevangen in Nederland totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden. “Dat doen we onder andere met inburgering, huisvesting en arbeidsparticipatie”, leggen Van der List en zijn collega Shireen Najmeh uit.