Spring naar content

Hoe inclusief is Breda? Praat, proef en ontmoet tijdens Explore The Cultures

Hoe inclusief is Breda? Praat, proef en ontmoet tijdens Explore The Cultures

Explore The Cultures

Hoe kan iedereen zich welkom voelen in Breda en ook daadwerkelijk meedoen? Dat is de vraag van het 3-daagse evenement ‘Explore the Cultures’ dat het Urban Living Lab Breda houdt op 10, 11 en 12 januari bij De Uitvindfabriek in De Faam en Curio op de Markendaalseweg.

Alle Bredanaars zijn welkom om nieuwe culturen te ontdekken en bij te dragen aan een gastvrije Bredase samenleving. Meer dan een kwart van de inwoners in Breda heeft een migratieachtergrond waardoor Breda een stad vol diversiteit en verschillende culturen is. Deze mensen maken Breda; van de Oekraïense en Syrische vluchtelingen in de Koepelgevangenis tot de mensen die al generaties lang in Breda leven.

De komende jaren zal de bevolkingssamenstelling gaan veranderen. Wat betekent dit voor de toekomst van Breda? Tijdens Explore The Cultures komen Bredanaars samen om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Door middel van het prikkelen van alle zintuigen word je tijdens het programma ondergedompeld in andere culturen en gaan we met elkaar het gesprek aan.

Aftrap

De aftrap van Explore the Cultures is op dinsdagavond 10 januari in de Uitvindfabriek met de première van de documentaire ‘Ver van Thuis’ gemaakt door de Bredase studenten Amine Airad en Steven Hendrikse.

Explore The Cultures staat daarmee voor het ontdekken van verschillende culturen. Op 10, 11 en 12 januari staan er verschillende activiteiten op het programma, waarbij inwoners en ondernemers uit Breda uitgenodigd zijn om een variatie aan culturen te beleven met alle zintuigen: zien, voelen, horen en proeven.

Vragen

Tijdens de verschillende bijeenkomsten gaan de organisatoren in op verschillende vraagstukken. Wat is de betekenis van inclusief samenleven in Breda? Hoe is het voor vluchtelingen? Voor nieuwkomers? 

Hun situaties zijn in beeld gebracht in een documentaire en een kunsttentoonstelling. De bijeenkomsten zijn vooral ook bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan, en letterlijk te proeven van elkaars culturen. “Want zijn we echt zo verschillend of valt dat wel mee?”

Aanmelden en program,a

Aanmelden kan via de site van het Urban Living Lab, waar ook het volledige programma van de drie dagen te vinden is.

Explore The Cultures is een initiatief van verschillende partners van BOB, verzameld in het Urban Living Lab.