Spring naar content

Informatiebijeenkomst bedrijfsscan Sustainable Development Goals

Informatiebijeenkomst bedrijfsscan Sustainable Development Goals

Studenten van verschillende studierichtingen helpen bedrijven bij het scannen op SDG's.
Studenten van verschillende studierichtingen helpen bedrijven bij het scannen op SDG's.

Honderden studenten gaan vanuit Avans voor de 4e keer Brabantse ondernemers 4 weken lang ondersteunen een stap te zetten om hun bedrijfsmodel te verduurzamen. Tijdens de vorige edities lieten al 92 bedrijven uit de regio hun organisatie doorlichten.

“Dit initiatief van onze partner Avans past goed bij de ondernemers die aangesloten zijn bij Betrokken Ondernemers Breda”, geeft Justin Goetzee van Betrokken Ondernemers Breda aan. Naast Avans Hogeschool zijn ook onze partners gemeente Breda en PWC betrokken, in samenwerking met REDview BI en Stichting Breda Circulair.

Voorafgaand aan deze periode van vier weken, die start op 31 oktober, is er 26 augustus om 9 uur een online bijeenkomst over het traject. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden (zie onder).

Maatschappelijke scan

De Avans Multidisciplinary SustainABLE eXperience, zoals het traject heet, biedt een scan aan op zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s). “Ze maken in feite een maatschappelijke scan van en voor de deelnemende bedrijven”, geeft manager Justin Goetzee van Betrokken Ondernemers Breda aan. Betrokken Ondernemers organiseert samen met Avans Multidisciplinary SustainABLE eXperience begin 2023 een minicongres over het onderwerp.

Samenwerking

Avans Multidisciplinary SustainABLE eXperience is een samenwerking van AMX (Avans Multidisciplinary eXperience) en SustainABLE, twee projecten van Avans Hogeschool. Studenten van verschillende opleidingen werken hierin gezamenlijk aan actuele casussen van opdrachtgevers om ze op innovatieve wijze te helpen een stap te zetten om hun business te verduurzamen.

Wat komt aan de orde?

Vragen die aan de orde komen zijn onder meer ‘Hoe bespaar ik kosten en verlaag ik mijn ecologische voetafdruk?’ en ‘Hoe duurzaam is mijn business model en waar kan ik verbeteren?’. “Uit eerdere ervaringen van de deelnemers weten we dat 75% van de opdrachtgevers de eindadviezen daadwerkelijk willen implementeren”, aldus de coördinatoren vanuit Avans.

Aanmelden of meer informatie?

Informatie over het traject is te vinden via deze link. Wil je je aanmelden voor de online-informatie-bijeenkomst, stuur dan een mail naar Justin Goetzee ovv aanmelding SDG-scan