Spring naar content

Kleine Hoeve geeft graag inkijkje in dagelijkse werk

Kleine Hoeve geeft graag inkijkje in dagelijkse werk

f_lesfyj1c0

Op stadsboerderij de Kleine Hoeve verleent zorgbedrijf Ostara 24-uurszorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. “Onze bewoners vinden het heel leuk als er mensen van buitenaf komen, omdat ze graag laten zien waar ze dagelijks mee bezig zijn”, vertellen Linda, Dadja en Sabrina van de stadsboerderij.

De Kleine Hoeve ligt op een van de mooiste plekken in Breda, midden in Landgoed Burgst in de Haagse Beemden. Daar begeleiden de medewerkers bewoners en dagbesteders bij het dagelijks leven en het werken op de boerderij. “We hebben onder andere een moestuin, dieren, een winkeltje en een bakhuis.” 

In december maakte de bewoners en medewerkers al kennis met BOB, toen enkele ondernemers een handje toestaken in de voorbereidingen op de kerstmarkt. “Dit is over en weer zeer goed bevallen.”

Nu is het partnerschap dus officieel en kijken de drie graag vooruit. Want op de boerderij is genoeg te doen. “Jaarlijks hebben we klussen op het programma staan waar we hulp bij kunnen gebruiken, het is fijn om het netwerk hiervoor in te zetten”, geeft het drietal een voorzet. Sowieso hopen ze de banden met het overige bedrijfsleven aan te halen. “Waarbij we over en weer kennis, kunde en ervaring kunnen uitwisselen.”