Spring naar content

‘Koraal staat te popelen om expertise te delen’

‘Koraal staat te popelen om expertise te delen’

Ivo van Riel regiodirecteur Koraal West-Brabant (links) samen met Justin Goetzee.
Ivo van Riel regiodirecteur Koraal West-Brabant (links) samen met Justin Goetzee.

Regiodirecteur Ivo van Riel van Koraal staat te popelen om samen met andere partners van Betrokken Ondernemers aan de slag te gaan. Van Riel ziet tal van kansen, vertelt hij. “Wij willen onze expertise altijd breed delen, maar het zou ook mooi zijn als ondernemers gastlessen komen geven.” 

Want kennis is er genoeg. Voorbeelden over hoe die kennis te delen heeft Van Riel genoeg. “Dat kan van een college Trauma Informed Care zijn tot een presentatie van ons onderwijs curriculum gericht om werknemersvaardigheden succesvol te ontwikkelen.” En waar Koraal behoefte aan heeft, naast de gastlessen? “Stage- of zelfs arbeidsplaatsen, maar een keer een mooi klusje komen uitvoeren  en de handen uit de mouwen steken kan natuurlijk ook. Ik weet zeker dat we gedurende ons lidmaatschap ongetwijfeld nog tot andere mogelijkheden en inzichten komen.”.

Maar wat is en doet Koraal? Van Riel: “Koraal biedt zorg, ondersteuning, onderwijs en arbeid. We doen dat vanuit onze eigen scholen en instellingen en door samen te werken met andere zorg- en onderwijsinstellingen.”

In West- Brabant en voor een groot deel in Breda verzorgt Koraal perspectiefrijkonderwijs voor leerlingen (4 t/m 18 jaar) met gedragsproblemen/psychiatrische problemen. “Zo lukt het ons vrij succesvol om leerlingen weer terug te begeleiden naar het regulier onderwijs maar ook naar een betaalde baan of naar een mooie vervolgopleiding (MBO en HBO).” 

Onder meer om invulling te geven aan de doelstellingen van Koraal, heeft Van Riel aansluiting gezocht bij BOB. “Want het is belangrijk om Overheid, Onderwijs en Ondernemers goed met elkaar te verbinden. Daarnaast biedt Betrokken Ondernemers Breda een interessant aanbod aan lezingen, activiteiten, netwerkborrels etc.”  

Bovendien ziet Van Riel dat het ruime gespecialiseerde Bredase aanbod voor leerlingen uit vooral West-Brabant nog bekender mag worden.