Spring naar content

Libréon houdt netwerkbijeenkomst onderwijs & bedrijfsleven

Libréon houdt netwerkbijeenkomst onderwijs & bedrijfsleven

libreon

Onderwijsorganisatie en partner van BOB Libréon houdt maandag 13 maart op het Newmancollege in Breda een netwerkbijeenkomst waar onderwijs en bedrijfsleven elkaar kunnen ontmoeten.

Een van de vragen die aan de orde komt is hoe bereiden we onze jongeren in het voortgezet onderwijs  voor op hun toekomst? “Als antwoord op deze vragen willen we als Libréon (stichting voor voortgezet onderwijs in Breda, Oosterhout, Zundert en Baarle-Nassau) samen met bedrijven, instellingen en overheden NEXXUS opzetten.”

NEXXUS moet volgens Libréon uitgroeien tot het platform van verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven. Het is ontstaan na een bijeenkomst tussen bedrijven en een aantal VO-scholen met een duidelijke vraag om een duurzame relatie.

Vertegenwoordigers van het onderwijs gaan graag in gesprek met het bedrijfsleven. “Want in het onderwijs zijn niet alleen vakkennis en theorie belangrijk, maar ook de blik naar buiten en weten dat je deel uitmaakt van de samenleving om je heen. Wat speelt zich daar allemaal af? Wat doet het bedrijfsleven? Wat is de rol van instellingen? Waar houdt een gemeente zich mee bezig? En hoe kunnen we er dan samen voor zorgen dat het voortgezet onderwijs aansluit bij de ontwikkelingen in de (arbeids)markt?”

Datum & locatie:
Maandag 13 maart 2023 1
16.30-20.00 uur
Newmancollege, Verviersstraat 4, 4826 HT Breda

Meer info en aanmelden via deze link

 

Programma

16.30 Inloop met mogelijkheid tot bezoek aan Technasium & Beta Challenge op Newmancollege

17.00 Welkom B. Buddingh’ (voorzitter College van Bestuur Libréon)

17.10 Kennismaking aan de tafels

17.25 Uitwisseling over het thema ‘Aansluiting en duurzame samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven’ met onder andere Jacques van den Broek (CM.com en NL 2025), Lisette Jacobs (Lamb Weston) en Marlijn Lodewijks (Van Wijnen)

18.25 Keynote spreker Adri Pijnenburg:
‘een internationaal leernetwerk van trendontwikkelaars en innovatieversnellers’, een kijk op de wereld van 2030

18.55 Vervolgstappen NEXXUS en afsluiting

19.00 Netwerken onder het genot van hapje en een drankje

20.00 Einde