Spring naar content

Medewerkers stadskantoor genieten van alternatieve teamdag

Medewerkers stadskantoor genieten van alternatieve teamdag

Medewerkers van de gemeente Breda in actie tijdens een maatschappelijke teamdag bij Visio.
Medewerkers van de gemeente Breda in actie tijdens een maatschappelijke teamdag bij Visio.

Bijna honderd medewerkers van de gemeente Breda (Afdeling Financiën/Inkoop & Juridische Zaken) hebben donderdag 13 juli hun computer en bureau verruild voor een dagdeel werk in de stad. Na bemiddeling door Betrokken Ondernemers Breda staken de zomers geklede medewerkers hun handen uit de mouwen voor allerhande werkzaamheden. “Het was een fantastische ochtend en de collegae hebben al deze activiteiten als erg positief en mooi ervaren”, vertelt teamleider Thomas Ooijen.

Na een briefing op het Stadskantoor gingen de medewerkers in drie teams aan de slag. Een team van twaalf medewerkers mocht voor onderhoud aan de slag bij twee muurschilderingen van de Blind Walls Gallery (BWG).

Twaalf medewerkers gingen aan de slag met het opknappen van een aantal Blind Walls.

Aan de Doornboslaan en bij Mols Parking kregen de kunstwerken een opfrisbeurt. Tot genoegen van Joëlle van Loon van BWG. “Wij hebben genoten van de leuke club mensen die onze schilderingen weer super knap hebben gemaakt.” Dat genoegen was wederzijds: “Het was ontzettend leuk om op deze manier meer inzicht te krijgen in de Bredase kunstwerken en er ook nog eens een steentje aan bijgedragen te hebben!”

Bestraten bij Visio

Zeventig medewerkers gingen aan de slag bij Visio met het opruimen en opknappen van onder meer de tuin.

Zo’n zeventig medewerkers gingen naar Koninklijke Visio De Blauwe Kamer aan de Galderseweg. Daar moest flink aangepakt worden op deze ‘vrije’ dag. Liefst twaalf tuinen en speeltoestellen hadden onderhoud nodig. Daarnaast lagen er allerhande schoonmaakwerkzaamheden te wachten. “De echte harde werkers hebben zelfs een stuk bestrating aangelegd”, vertelt Ooijen. Als onderbreking tijdens het werk in en om de tuin konden harde werkers in kleine groepjes kennismaken met het werk bij Visio en konden ze ervaren hoe het is om te leven met verschillende soorten handicaps.

Zwerfvuil

 Zestien medewerkers gingen aan de slag in Tuinzigt met het opruimen van zwerfvuil.

De derde groep van zestien ging onder begeleiding van Opgeruimd Breda Tuinzigt in vanaf het Nelson Mandelaplein, om daar klein zwerfvuil te ruimen. Ook daar lachende gezichten bij de medewerkers, die Breda én elkaar deze dag van een andere kant hebben leren kennen.

In een kleine twee uur prikten de medewerkers 28 vuilniszakken vol afval. Niet alles was te prikken, merkte de groep uit het stadskantoor. “De verscheidenheid aan afval was enorm”, constateerden ze.

Aanrader

Al met al was het een geweldige dag laat Thomas Ooijen weten. “Vooraf waren sommigen wat sceptisch, echter na de activiteiten was er veel lof. De reacties die ik hoorde van collega’s spraken voor zich. ‘Fijn dat ik dit heb kunnen doen, wat mooi dat we bijdragen hebben kunnen leveren aan maatschappelijke organisaties’. Een aanrader voor ieder bedrijf om op deze manier een dag(deel) maatschappelijk een steentje bij te dragen. ”

Ook met je team maatschappelijk aan de slag in Breda?
Neem contact op met Justin Goetzee of Lieke van Boxtel.