Spring naar content

Medewerkers Witlox VCS geven opvanghuis opknapbeurt

Medewerkers Witlox VCS geven opvanghuis opknapbeurt

Twee van de veertien medewerkers van Witlox VCS die bij Safegroup Breda opknapwerk hebben verricht.
Twee van de veertien medewerkers van Witlox VCS die bij Safegroup Breda opknapwerk hebben verricht.

Veertien medewerkers van verschillende afdelingen van Witlox VCS Accountants & Adviseurs hebben afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen gestoken bij stichting Vrouwenopvang Safegroup, onderdeel van SMO Breda.

Safegroup en Witlox VCS, beide partners van Betrokken Ondernemers Breda, vonden elkaar voor dit inspirerende en indrukwekkende teamuitje, dat tot stand kwam via de branchegroep Zorg en Welzijn van het Bredase kantoor. “Als betrokken accountant of adviseur weten we wat er bij deze organisaties speelt”, vertelt een van de medewerkers.

Huiselijk geweld

In Breda kunnen vrouwen en hun kinderen terecht bij Safegroup als ze te maken hebben met huiselijk geweld. Daarnaast worden de vrouwen en kinderen begeleid om eventuele trauma’s te verwerken en gecoacht om hun leven weer op te pakken.

“Tijdens een gesprek met een van de medewerkers van Safegroup kwamen we op onze vrijwilligersdagen en hun wens om de locatie in Breda die sterk verouderd is op te knappen”, vertelt Eric Oprinsen. “Zo ontstond het idee om de omgeving van de vrouwen en kinderen prettiger te maken.”

Op 8 oktober heeft het team van Witlox VCS, bestaande uit medewerkers van allerlei verschillende afdelingen, de muren van diverse ruimtes geschilderd en is alles grondig schoongemaakt. “Het was leuk om te zien dat met een enthousiaste inzet zelfs de meest onervaren klusser toch een prachtig resultaat neer kon zetten.” Dat vonden ook de medewerkers van Safegroup: “Wat zijn die kamers opgeknapt! Mooi werk en onwijs bedankt voor het goede resultaat.”

Onder de indruk

Deze manier van invulling van de vrijwilligersdag maakte ook indruk op de medewerkers van Witlox VCS, die zich onder de indruk toonden van het werk en de noodzaak van Safegroup. “Het was heel dankbaar werk en ook nog gezellig. Je leert je collega’s ook meteen van een andere kant kennen.”

Met je team ook de handen uit de mouwen steken tijdens een Maatschappelijk Teamuitje? Contact Lieke van Boxtel via e-mail.