Spring naar content

Nieuwe partner BANK15 Breda creëert kansen en wil verschil maken

Nieuwe partner BANK15 Breda creëert kansen en wil verschil maken

Bank15 Breda heeft zich in september 2022 aangesloten bij Betrokken Ondernemers Breda.
Bank15 Breda heeft zich in september 2022 aangesloten bij Betrokken Ondernemers Breda.

BANK15 Breda wil het verschil maken en kansen geven aan mensen en makers voor wie dat niet altijd vanzelfsprekend is. Dat sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Betrokken Ondernemers Breda. Vandaar dat BANK15 besloot maatschappelijk partner te worden.

“Als je ons wilt omschrijven, dan zijn we een agency”, stellen de initiatiefnemers. “We zijn programmamakers, organiseren events en zoeken naar bijzondere samenwerkingen voor een open call. We hebben een café, een kantoor en een voormalig fabrieksterrein in Tilburg, Breda en Rotterdam.”

In Breda zit BANK15 aan de Sint Janstraat 11, met het BANK15 café. Op deze locatie is een makershowroom op de begane grond waar makers – kunstenaars, evenementenorganisatoren, muzikanten – de ruimte krijgen een take-over te doen van de gehele ruimte, om te exposeren, evenementen en bijeenkomsten te organiseren. In de kelder is een grote ‘Brandstof keuken’. Hier kunnen chefs of aankomend chefs nieuwe foodconcepten testen.

Het café staat op die manier voor de doelstellingen van BANK15: “Kansen creëren voor makers en bouwen aan idealen met makers – om voor generaties lang de standaard te zijn, waar het verschil maken, iets van samen is. Dat noemen we ‘business to make a difference’.”

​In de samenwerking met Betrokken Ondernemers Breda zoekt BANK15 Breda naar medestanders die samen aan de slag willen met het thema verduurzamen, zowel fysiek als op ander gebied. “Ook zoeken we partners die openstaan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, aldus Fenne Verhoeven, “zodat zij vanuit BANK15 kunnen doorstromen naar een andere werkgever.”

Meer over BANK15 op hun website.