Spring naar content

‘Ondernemers kennis laten maken met medewerkers van de toekomst’

‘Ondernemers kennis laten maken met medewerkers van de toekomst’

Nanda Slikkerveer ondertekent in aanwezigheid van haar collega's de overeenkomst met BOB.
Nanda Slikkerveer ondertekent in aanwezigheid van haar collega's de overeenkomst met BOB.

In tijden van personeelskrapte is het zaak om vooruit te kijken en te weten wat er speelt op de arbeidsmarkt, ook onder toekomstige werknemers. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, weet Nanda Slikkerveer van JINC. “We willen ondernemers graag kennis laten maken met de talentvolle kinderen en jongeren in onze stad, de medewerkers van de toekomst.”

Aansluiting bij Betrokken Ondernemers Breda is daarmee een logische stap. “Hoe mooi is het als de huidige professionals en de toekomstige professionals elkaar kunnen inspireren en samen kunnen groeien”, vertelt Slikkerveer vol enthousiasme.

JINC zet zich al 19 jaar lang in voor kansengelijkheid. “We delen onze kennis, expertise, resultaten en enthousiasme graag met het netwerk van Betrokken Ondernemers Breda”, laat de vestigingsmanager weten.

Goede start belangrijk
Ze legt uit hoe JINC te werk gaat om kinderen een goede start op de arbeidsmarkt te bieden. “Ieder kind heeft talent en wij staan voor een maatschappij waarin ieder kind deze talenten ook kan ontplooien. Juist voor kinderen die opgroeien in een kwetsbare positie is een goede start op de arbeidsmarkt extra belangrijk, maar zeker niet vanzelfsprekend.”

Daarvoor is er het JINC programma. “Dat bestaat uit verschillende projecten met een duidelijke opbouw, en helpt samen met het onderwijs en het bedrijfsleven juist die kinderen en jongeren met de eerste stappen richting die arbeidsmarkt.”

Rolmodellen
Via BOB ontmoet JINC graag ondernemers die zich willen inzetten om samen met hun kinderen en jongeren te helpen met die eerste cruciale stappen op de arbeidsmarkt. “De diverse professionals in onze stad kunnen juist die rolmodellen en dat netwerk zijn voor vele kinderen en jongeren. Het diverse netwerk van Betrokken Ondernemers Breda biedt mooie kansen om de horizon van kinderen en jongeren te verbreden en ze te laten zien wat voor prachtige bedrijven en banen er te vinden zijn in onze stad.”