Spring naar content

Over Rood: Hulp bij financiële problemen kleine ondernemers

Over Rood: Hulp bij financiële problemen kleine ondernemers

Over Rood samen met Lieke van Boxtel van Betrokken Ondernemers Breda
Over Rood samen met Lieke van Boxtel van Betrokken Ondernemers Breda

Kleine ondernemers helpen met financiële problemen. Dat is wat Over Rood doet. Door aansluiting met bij Betrokken Ondernemers Breda en daarmee de bekendheid van Over Rood te vergroten hoopt de organisatie iets te kunnen betekenen voor deze ondernemers. 

“Snel herkennen van beginnende schulden voorkomt een hoop ellende”, weet vestigingsmanager Coby Eestermans. 

Schone lei

Over Rood is een vrijwilligersorganisatie die kleine ondernemers, vooral zzp-ers of een kleine VOF of BV, wil helpen met hun financiële problemen. “Wij brengen hun administratie op orde en helpen de achterstand weg te werken richting de belastingdienst”, vertelt ze.  “Vervolgens zoeken wij met hen naar een oplossing voor de schulden, zodat zij weer met een schone lei verder kunnen. Ook startende ondernemers helpen wij op gang met het opzetten van een goede bedrijfsvoering.” 

Meer betekenen in samenwerking

Over Rood is zeer betrokken bij kleine ondernemers en dus ook bij zzp-ers uit Breda. “Wij denken in samenwerking met andere partners nog meer voor deze groep te kunnen betekenen.” 

Aan de andere kant is kennis en hulp welkom, geeft Coby aan. “Onze vrijwilligers hebben veel ervaring op het gebied van administratie en schulden, maar soms ontbreekt toch specifieke, bijvoorbeeld juridische, kennis. In het netwerk van Betrokken Ondernemers kunnen wij  deze kennis mogelijk ophalen.” Daarnaast kan Over Rood altijd vrijwilligers gebruiken, bijvoorbeeld mensen die een halve dag in de week aan de slag willen. “Of die specifieke vragen op afroep willen beantwoorden.”