Spring naar content

‘Podium voor diegenen die zich onbaatzuchtig inzetten voor Breda’

‘Podium voor diegenen die zich onbaatzuchtig inzetten voor Breda’

Erica van der Muren (l) en Albert Bienefelt van Helden van Breda, samen met Lieke van Boxtel. FOTO JILLE ZUIDEMA
Erica van der Muren (l) en Albert Bienefelt van Helden van Breda, samen met Lieke van Boxtel. FOTO JILLE ZUIDEMA

Helden van Breda sluit zich vol enthousiasme aan bij Betrokken Ondernemers Breda. De stichting  hoopt samen een podium te geven aan mensen die zich onbaatzuchtig inzetten voor Breda. “Wij verbreden graag ons netwerk omdat we onze mooie verhalen overal willen vertellen!”

 Bestuurslid Albert Bienefelt ervaart het werk van de stichting Helden van Breda als een vorm van zingeving. “Bovendien zijn de contacten met deze mensen inspirerend. Ze dragen hun solidariteit en verbinding over op onze organisatie en dat is wat wij meebrengen bij een structureel partnership.”

Door het zoeken naar en delen van de heldenverhalen wil Helden van Breda mensen inspireren tot goed gedrag. “Daarnaast organiseren we activiteiten als lezingen en workshops”, vertelt Erica van der Muren, eveneens bestuurslid. Dit doen we met vrijwilligers die doorgaans professional zijn in hun vakgebied.” 

Handjes

Bij Betrokken Ondernemers hopen Albert en zijn collega-bestuurders vooral vrijwilligers te vinden die een handje kunnen helpen. “Het uitgeven van een (gratis) gedrukt en professioneel vormgegeven magazine kost veel inspanning en inzet.” Daarom zoekt Helden van Breda met name een professioneel eindredacteur. “Maar ook een extra fotograaf of een fotoshoot is welkom.” 

Albert heeft er vertrouwen in dat het partnerschap met BOB zijn vruchten gaat afwerpen. “Ook ondernemers kennen helden, zoals wij die zoeken, binnen en buiten hun bedrijf.”