Spring naar content

Rombout Kerremans neemt afscheid van BOB

Rombout Kerremans neemt afscheid van BOB

Rombout Kerremans tijdens de Directeuren Maken Vuile Handendag samen met koning Willem Alexander.
Rombout Kerremans tijdens de Directeuren Maken Vuile Handendag samen met koning Willem Alexander.

Directeur Rombout Kerremans heeft deze maandag zijn afscheid aangekondigd van Betrokken Ondernemers Breda. Het is een besluit waar hij lang tegenaan heeft gehikt, zo laat hij weten. Het bestuur kan alleen maar begrip hebben voor zijn besluit. “Het moge duidelijk zijn, Betrokken Ondernemers Breda zou zonder Rombout niet zijn geworden wat het nu is.”

Het is een besluit dat, zo geeft Rombout ook al aan, door hem met pijn in het hart is genomen. We kunnen niet anders dan voor dit besluit alle begrip te hebben, want het is niet niks wat Rombout de afgelopen 12,5 jaar heeft neergezet. Samen met de verschillende intermediairs heeft hij een organisatie opgebouwd die als geen ander waarmaakt waar Breda voor staat: Breda brengt het samen.

Enthousiasme

Betrokken Ondernemers Breda begon in 2009 toen vier ‘founding partners’ (BZW (tegenwoordig VNO-NCW Brabant Zeeland), NAC Breda, Rabobank Breda en Gemeente Breda) het maatschappelijk betrokken ondernemen in Breda wilden stimuleren. In Rombout vonden ze de eerste directeur. Hij kreeg de opdracht invulling te geven aan de doelstelling van de Stichting. Een niet geringe opdracht. Want Breda kende geen voorgangers en ook in het land waren weinig voorbeelden. Rombout begon met onze eerste intermediair, zonder specifieke ervaring, maar vol enthousiasme. Hij zocht en vond wegen en bedacht concepten, steeds weer. 

Met tomeloze energie en vindingrijkheid bond hij telkens bedrijven en instellingen aan de Stichting en ontplooide hij ontelbare activiteiten en projecten voor bedrijven en maatschappelijke organisaties. Hij gaf voor talloze Bredase bedrijven invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. En als er een activiteit was waar een bedrijf bij een maatschappelijke organisatie aan de slag ging was hij er vaak ook. Om de sfeer te proeven en om uiteindelijk vaak zelf ook even de handen uit de mouwen te steken.

Pionier 

Als pionier heeft Rombout van Betrokken Ondernemers in ruim 12 jaar tijd een maatschappelijke onderneming weten te maken die samen met de aangesloten partners een grote bijdrage levert aan de samenleving van Breda en omstreken. Waar de overheid zich terugtrok uit het maatschappelijk veld, wist Rombout bedrijven enthousiast te maken om dat gat – in elk geval deels – te vullen. 

Met zeer grote persoonlijke betrokkenheid en goed werkende voelsprieten heeft Rombout ervoor gezorgd dat een enorm netwerk is opgebouwd voor de Stichting en hij erg veel voor elkaar heeft gekregen. Geheel in lijn met zijn eigen werkwijze bedacht hij de ‘Directeuren-maken-vuile-handen-dag’, waar directeuren uit het Bredase bedrijfsleven de mouwen opstroopten en vaak in de buitenlucht aan de bak gingen. Schilderen, opruimen, opknappen. Het zorgde voor onvergetelijke dagen, voor onverwachte ontmoetingen en voor – opnieuw –maatschappelijke impact. Het maakte Betrokken Ondernemers ook op een doeltreffende manier zichtbaar: media-aandacht verzekerd.

Dankbaar

Het moge duidelijk zijn, Betrokken Ondernemers Breda zou zonder Rombout niet zijn geworden wat het nu is. We danken hem ontzettend voor wat hij heeft gedaan, voor de fijne samenwerking met bestuur en de verschillende intermediairs, met de maatschappelijke partners en het bedrijfsleven.

 We wensen hem goede gezondheid voor de toekomst en alle succes met wat hij gaat doen. Met zijn kenmerkende betrokkenheid en mentaliteit van kansen zien én pakken, twijfelen we daar geen moment aan.

 

Met betrokken groet,

namens het volledige bestuur van Betrokken Ondernemers Breda,

Danielle Muller

Voorzitter