Met hulp van vrijwilligers en studenten biedt Samen Door biedt begeleide bewegingsondersteuning. Door aansluiting bij Betrokken Ondernemers Breda wil de stichting het belang van bewegen én de ondersteuning die ze biedt nog meer onder de aandacht brengen. 

 

De doelgroep van Samen Door bestaat uit mensen die beperkingen hebben in hun bewegingen door ziekte, of die uit een revalidatieproces komen en bedlegerig zijn of psychosomatische klachten hebben. “Maar ook ouderen en mensen die om wat voor reden dan ook onvoldoende in beweging zijn en komen”, vertelt initiatiefnemer Eric-Jan Pennock.

 

Samen Door wil meer zichtbaar zijn in Breda en omgeving. “De toekomst laat zien dat er over enkele jaren een verviervoudiging aan ouderen gaat komen. Soms vitaal, vaak kwetsbaar en deze laatste doelgroep zal met eenvoudige ondersteuning moeten werken aan zelfredzaamheid. Bewegen is daar een voorwaarde voor.” 

Binnen BOB hoopt Samen Door intensief ‘aan tafel’ te gaan met andere partners en kennis te delen. Daarnaast zoekt de stichting, die opereert met de professionele back-up van de Doornbos Fysio Groep, altijd vrijwilligers.