Spring naar content

Samenwerken en inspireren voor betere positie dak- en thuislozen

Samenwerken en inspireren voor betere positie dak- en thuislozen

Nennien Boudewijns van Springplank076 samen met Lieke van Boxtel van BOB (links).
Nennien Boudewijns van Springplank076 samen met Lieke van Boxtel van BOB (links).

Springplank076 zet zich continu in voor het verbeteren van de positie van haar kandidaten en dak- en thuislozen in het algemeen, geeft vestigingsmanager Nennien Boudewijns aan. “Door ons aan te sluiten bij een netwerk als BOB kunnen we verbindingen zoeken en samenwerken zodat we nóg meer impact kunnen maken.”

In Breda maakt Springplank076 zich hard voor het ‘Eerst Werk’-principe in voor mensen zonder werk en zonder woning. “Springplank biedt deze mensen specialistische begeleiding op verschillende leefgebieden en ondersteuning richting een betaalde baan. Kandidaten zijn bij ons mens en geen cliënt. We bieden werk, onderdak en ons netwerk. Zo wordt de zelfredzaamheid vergroot.”

Eigenwijs en innoverend

Springplank076 is volgens Boudewijns een ‘eigenwijze en innoverende organisatie die Work First voorop zet in plaats van Care First’. “Daarmee wijken we af van de traditionele hulpverlening rondom dak- en thuislozen.” Dat laatste wil De Springplank graag overbrengen op andere partijen, om zo hervorming van de aanpak van dak- en thuisloosheid voor elkaar te krijgen. “Aan de andere kant willen we heel graag samenwerken en verbinding zoeken met gelijkgestemde organisaties om onze impact te kunnen vergroten.”