Spring naar content

Schuurman Groep: ‘Maatschappelijke rol spelen met BOB’

Schuurman Groep: ‘Maatschappelijke rol spelen met BOB’

Udo Kooyinga van Schuurman samen met Lisa Hendriks van Betrokken Ondernemers Breda.
Udo Kooyinga van Schuurman samen met Lisa Hendriks van Betrokken Ondernemers Breda.

Waarom de Schuurman Groep zich met haar bedrijven aansluit bij BOB? “We willen voor zowel de medewerkers, maar ook voor onze klanten leveranciers én de wereld om ons heen een bedrijf zijn waar een ieder zich prettig voelt”, vertelt Udo Kooyinga, regiomanager Breda en Roermond. “En waar iedereen betrokken is bij elkaar en we allemaal klaar staan voor elkaar in goede en slechte tijden.” 

Kooyinga geeft aan dat de Schuurman Groep vanuit een duurzaam maatschappelijk betrokken familiebedrijf van 100 jaar oud verder wil kijken dan alleen maar de harde euro’s. “Vooral willen we de medewerkers die hier een rol in gaan spelen een maatschappelijke duurzame taak meegeven en netwerken opbouwen”, vertelt hij. “Dat is het zakelijke aspect aan deelname.” 

De Schuurman Groep is, zo vat Kooyinga het samen, een veelzijdige totaaloplosser die de verbinding legt tussen mens, natuur en technologie.  “Schuurman wil inspireren door mens, natuur en technologie samen te brengen.” Daarbij hoort een uitgesproken ambitie. “In 2030 zijn we de grootste, meest duurzame, zelfstandige elektrotechnische totaaloplosser in Nederland.”

De vijf werkmaatschappijen die samen de Schuurman Groep vormen zijn Groothandel in Consumenten Elektronica (CG), Groothandel in Elektrotechniek (ET), Indutecc Renewable Solutions, Schuurman Keukens, Dutch Carbon Consultants.