Spring naar content

Speciale tour langs Blind Walls Gallery voor oudere Bredanaars

Speciale tour langs Blind Walls Gallery voor oudere Bredanaars

Tijdens de Verwenzorgweek 2023 gingen ouderen van Surplus Vredenbergh met een bus van Arriva langs de Blind Walls Gallery. FOTO REINIER DE VLAAM
Tijdens de Verwenzorgweek 2023 gingen ouderen van Surplus Vredenbergh met een bus van Arriva langs de Blind Walls Gallery. FOTO REINIER DE VLAAM

Ongeveer dertig oudere bewoners van Surplus Vredenbergh stapten maandag in een speciaal voor hun gereedstaande stadsbus van Arriva of op een duofiets van Fietsmaatjes Breda. Hun bestemming? Een rondje Breda, langs de Blind Walls Gallery.

De toer is onderdeel van de Verwenzorgweek die Betrokken Ondernemers Breda samen met haar partners tussen 17 en 22 april realiseert. De week is bedoeld voor mensen die vaak veel zorg ontvangen, maar waar een uitje of iets extra’s er niet altijd inzit.

Voor dit uitje sloegen Blind Walls Gallery (BWG), Surplus Vredenbergh en Arriva de handen in een. Dus gaven gidsen van BWG uitleg over de grote muurschilderingen, tijdens de rit, maar ook als de bus even stopte bij een van de kunstwerken. Aandachtig luisterend bekeken de ouderen de werken, soms even spiedend in het boekje met extra uitleg. Een enkeling met verrekijker in de aanslag, om de details nog eens extra goed te bekijken.

Verbinding is doel
“Wat we vooral merken, is dat de verhalen waardoor onze kunstenaars zich hebben laten inspireren, voeding zijn voor een gesprek”, vertelt Joëlle van Loon van BWG. “Zowel voor ouderen onderling, als ook voor andere generaties. Dat vinden we erg belangrijk bij Blind Walls Gallery, dat we bijdragen aan de verbinding tussen bewoners in de stad.”

Mooier maken
Arriva zette voor deze middag buschauffeuse Petra en uiteraard een bus in. Meewerken aan deze toer was voor de vervoerder vanzelfsprekend. “Arriva maakt onderdeel uit van de maatschappij en we streven ernaar om die een beetje mooier te maken dan gisteren”, legt woordvoerder Suzan van Beek uit.

“We investeren in sociale producten en hebben aandacht voor cultuur, natuur en sport. Zowel op landelijk, maar juist ook op lokaal niveau. Vervoer bieden aan mensen die zorg nodig hebben, sluit mooi aan want het is onze expertise en dan ook nog in de stad waar wij het openbaar vervoer verzorgen.”

En de ‘toeristen’ zelf. Die genoten. Een van de passagiers had er niet veel woorden voor nodig.’Geweldig’, voldeed.