Spring naar content

Sterren van Morgen: ‘Op naar een wederkerige samenwerking’

Sterren van Morgen: ‘Op naar een wederkerige samenwerking’

Omar en Amine van Sterren van Morgen, samen met Lieke van Boxtel van BOB.
Omar en Amine van Sterren van Morgen, samen met Lieke van Boxtel van BOB.

Sterren van Morgen is aangesloten als maatschappelijk partner bij Betrokken Ondernemers Breda. Maar eigenlijk was de organisatie dat feitelijk al, geeft voorzitter Omar Sirre aan. “Sterren van Morgen neemt al sinds jaar en dag deel aan de voormalige Meet & Match bijeenkomsten, en er lopen altijd al lijntjes naar maatschappelijk betrokken ondernemers.” 

Sterren van Morgen is een organisatie die al ruim 15 jaar actief is in Breda en met behulp van sportieve en culturele activiteiten de jeugd probeert te betrekken. “Daarin streven we een persoonlijke band na met de jongeren”, vertelt Omar. “Sterren van Morgen wil jongeren voorbereiden op een constructieve rol in onze maatschappij en voorkomen dat ze met criminaliteit in aanraking komen.”

Samen met elke jongere werkt de stichting aan sportiviteit, discipline en respect. “Teamsport is een goede manier voor jongeren om zelfvertrouwen op te bouwen en culturele activiteiten te stimuleren, maar ook om ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen.”

Met het ondertekenen van de overeenkomst hoopt Sterren van Morgen ‘op een effectieve, wederkerige samenwerking met de ondernemers die onze stichting een warm hart toedragen’, aldus de voorzitter. 

Met het lidmaatschap van BOB hoopt de stichting samen met maatschappelijk betrokken ondernemers meer mogelijkheden voor jongeren te ontsluiten. “Maar andersom ook de ondernemers te betrekken bij jongeren die meer moeite hebben met het betreden van de arbeidsmarkt. Op die manier willen we het potentieel van deze jongeren zichtbaar maken en bijdragen aan een meer inclusieve arbeidsmarkt.”