Spring naar content

Team Bluekens EV geniet van werk bij Kleine Hoeve

Team Bluekens EV geniet van werk bij Kleine Hoeve

Bluekens EV in actie bij de Kleine Hoeve, april 2023. FOTO LISA HENDRIKS
Bluekens EV in actie bij de Kleine Hoeve, april 2023. FOTO LISA HENDRIKS

Een team van zeven enthousiaste medewerkers van Bluekens EV heeft afgelopen week de handen uit de mouwen gestoken bij De Kleine Hoeve. Als kers op de taart kreeg het team een rondleiding, inclusief huisgemaakte biologische lunch.

Op de (zorg-)boerderij is nooit gebrek aan dingen die moeten gebeuren, zag ook Karin Vermeulen van Bluekens EV. Voorafgaand aan de klusdag overlegden Sabrina en Dadja een lijstje met mogelijke klusjes. Na een stemronde over wat aangepakt zou worden, gingen de zeven aan de slag. 

Geitenhok

“De hoofdactiviteit was het afbreken van het oude geitenhok en een start maken met het bouwen van de nieuwe. Daarnaast hebben we geholpen bij taarten snijden voor de boerderijwinkel, brandnetels verwijderen, eieren rapen, dozen vullen en etiketteren en paarden voeren.”

Het speciaal voor deze dag geformeerde klusteam van de EV-mobiliteitsspecialisten werkte samen met de begeleiders van de Kleine Hoeve, en met een aantal cliënten van de zorgboerderij, onder wie Mark, Alex en Sandra. Zij waren opzichter en staken hier en daar een helpende hand toe. “Sandra heeft een aantal van ons nog een rondje mee laten rijden op haar bijna 50 jaar oude tractor.”

Ontzag

Iedereen heeft het ontzettend naar zijn zin gehad, laat Karin weten. “We wisten niet zo goed wat te verwachten, maar Sabrina en collega’s hadden het goed voorbereid en boden de nodige begeleiding. Het is totaal wat anders dan op kantoor werken, er moest veel worden samengewerkt en met de cliënten was er heel leuk contact. Er is ook veel ontzag voor het werk dat Sabrina en haar collega’s doen, want er komt veel aandacht en zorg bij kijken.”

Al met al een leuke en nuttige dag, concludeert de marketing en communicatie specialist van Bluekens EV. “Je kunt als team uit eten gaan en een rondje gaan karten bijvoorbeeld. Zo’n dag handen uit de mouwen steken met elkaar, toch een beetje uit je comfortzone in een totaal andere omgeving dan je dagelijks in werk, dat is echt teambuilding én je draagt ook direct iets bij aan de maatschappij.”