Spring naar content

Uit comfortzone voor een bijzondere ochtend

Uit comfortzone voor een bijzondere ochtend

Applaus voor de deelnemers aan de bingo, georganiseerd door de medewerkers van Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars bij de afdeling geriatrie van Amphia. FOTO JILLE ZUIDEMA
Applaus voor de deelnemers aan de bingo, georganiseerd door de medewerkers van Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars bij de afdeling geriatrie van Amphia. FOTO JILLE ZUIDEMA

Een team van enthousiaste medewerkers van Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars heeft begin april een groep patiënten én medewerkers van de afdeling klinische geriatrie van Amphia een bijzondere ochtend bezorgd. Met bingo, een lunch met frietjes, pianomuziek en individuele gesprekjes genoten de patiënten met volle teugen van de aandacht.

“Alles lijkt zo vanzelfsprekend als je aan het werk bent”, vertelt Peter-Paul Verhoeven van Van der Sande VanOpstal Bedrijfsmakelaars over waarom het bedrijf aan deze ochtend meewerkt. “Wij vinden het fijn om patiënten en het personeel een leuke dag te kunnen geven en om op deze manier iets terug te kunnen geven aan de maatschappij. We kiezen ervoor om enigszins uit onze comfortzone te komen en wellicht de wereld wat leuker te kunnen maken.”

De zorg is inmiddels zo ingericht dat een beetje extra aandacht geen kwaad kan, constateert Verhoeven. Dat leerde ook deze ochtend, die een inkijk gaf in hoe de afdeling geriatrie werkt. “Het is zo fijn als je mensen ziet opfleuren door hele kleine zaken.” Dat zag ook Yvonne Hogenstein, activiteitenbegeleider klinische geriatrie bij Amphia. “Door hun inzet kon er wat bijzonders gebeuren, terwijl ondertussen alle nodige medische zorg door kon gaan, zonder dat de verpleging extra werd belast.”

Omdat de patiënten kwetsbaar en ziek zijn, was een uitstapje buiten Amphia niet mogelijk, geeft Hogenstein aan. “Voor de patiënten was het een actieve gezellige ochtend met sociale contacten, bingo met prijsjes, extra aandacht en een gezamenlijke frietmaaltijd aan een mooi gedekte tafel. Samen hebben we ook gezorgd voor verbinding tussen de buitenwereld, Amphia en de afdeling klinische geriatrie.”

De middag maakte vooruitlopend al deel uit van de Verwenzorgweek, die gepland staat van 17 tot en met 22 april.

Foto’s van de bijzondere ochtend zijn gemaakt door Jille Zuidema.