Spring naar content

Uitvindfabiek: Meer kinderen bereiken om talent te stimuleren 

Uitvindfabiek: Meer kinderen bereiken om talent te stimuleren 

Luc Swaab van de Uitvindfabriek samen met Lieke van Boxtel van Betrokken Ondernemers Breda.
Luc Swaab van de Uitvindfabriek samen met Lieke van Boxtel van Betrokken Ondernemers Breda.

De Uitvindfabriek wil graag bijdragen aan een betere samenleving door kinderen te inspireren en te stimuleren om hun talenten te ontwikkelen. Om meer kinderen te bereiken heeft de Bredase organisatie zich aangesloten bij BOB. 

De Uitvindfabriek is een leer- en experimenteeromgeving, gevestigd in de oude snoepjesfabriek De Faam, waar kinderen en jongeren hun creativiteit en talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. “Ze leren spelenderwijs over wetenschap, techniek, kunst en innovatie”, vertelt directeur Luc Swaab. “We bieden verschillende activiteiten aan en stimuleren kinderen en jongeren om hun nieuwsgierigheid, probleemoplossend vermogen en samenwerkingsvaardigheden te ontwikkelen.”

 

De Bredase organisatie doet dat met behulp van Uitvindersavonturen die de basis zijn voor workshops, films, exposities en uitdagingen. “We willen graag leren van de ervaringen en ideeën van andere ondernemers die zich inzetten voor maatschappelijke doelen.”

 

Kansen voor het Bredase bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties ziet Luc ook. “We brengen als organisatie veel enthousiasme, creativiteit en innovatiekracht in om kinderen en jongeren te enthousiasmeren voor de werelden van wetenschap en techniek, op een manier die aansluit bij hun belevingswereld.”