Spring naar content

‘Vitaler door 30dagengezonder’

‘Vitaler door 30dagengezonder’

30dagengezonder: bijvoorbeeld door elke dag fruit te eten. foto Gilgongo/flickr.com
30dagengezonder: bijvoorbeeld door elke dag fruit te eten. foto Gilgongo/flickr.com

GGD West-Brabant start 1 maart de actie 30dagengezonder. Het doel van de campagne is om in 30 dagen een gezondere gewoonte aan te leren. Omdat Betrokken Ondernemers Breda ondertekende het preventie-akkoord ondertekende dat uitgangspunt vormt voor deze actie, delen we graag wat tips met je.

Bovendien sluit 30dagengezonder aan op een van de onderwerpen die aan de orde kwam tijdens de Themabijeenkomst Arbeidsmarkt, 16 februari, namelijk vitaliteit van werknemers. 

De campagne 30dagengezonder daagt deelnemers uit om 30 dagen een gezondere keuze te maken. Op die manier draagt de actie bij aan gezonde en vitale werknemers. Die, aldus de GGD: ‘Beter presteren, creatiever zijn en minder vaak ziek zijn.’

Het is de bedoeling om samen met een collega een concrete én haalbare uitdaging aan te gaan die je 30 dagen lang volhoudt. Bijvoorbeeld 30 dagen lang iedere dag minder suikers eten, dagelijks een wandeling maken of een stukje fietsen, beginnen met mediteren.

“Door met elkaar op hetzelfde moment een uitdaging aan te gaan houden we elkaar scherp en kunnen we elkaar motiveren op moeilijke momenten”, aldus de GGD. “Door 30 dagen lang een gezondere uitdaging aan te gaan, vergroot je de kans dat je het daarna ook langer volhoudt.” 

Op www.30dagengezonder.nl staan meer voorbeelden van uitdagingen.