Spring naar content

Voor Rolerisuit is vervoeren verbinden

Voor Rolerisuit is vervoeren verbinden

Stichting Rolerisuit sluit zich aan bij BOB.
Stichting Rolerisuit sluit zich aan bij BOB.

Rolerisuit is voor veel Bredanaars en Bredase bedrijven geen onbekende. Toch ziet de stichting nog veel kansen om de meest kwetsbaren en minst draagkrachtigen in onze samenleving een leuke dag uit te bezorgen.

Dat doet Rolerisuit door groepsvervoer aan te bieden, waarbij ook mensen die een rolstoel nodig hebben vervoerd kunnen worden. De stichting, opgericht in 1987, beschikt over drie grote en een kleine bus. “Alle mensen die voor de stichting actief zijn, zijn vrijwilligers, ook de chauffeurs”, vertelt Marlice Dreessen, bestuurslid externe betrekkingen. “Vandaar dat wij het vervoer aanbieden tegen zeer gereduceerd tarief.”

Boerderij

De stichting vervoert mensen vanuit Breda en directe omgeving en rijdt bijvoorbeeld heel veel voor verzorgingstehuizen. Via Betrokken Ondernemers hoopt Rolerisuit nog meer in contact te komen met het Bredase bedrijfsleven.  Want hulp is welkom, geeft Dreessen maar meteen een voorzet. “Ons onderkomen is een boerderij met een grote tuin, een moestuin en vele dieren, waar regelmatig mensen uit de doelgroep op bezoek komen.” 

Genoeg te doen

Op de boerderij is genoeg te doen, zodat het er netjes uit blijft zien, geeft het bestuurslid aan. “De bedrijven worden opgevangen en begeleid door een vrijwilliger en natuurlijk is er koffie, een hapje en een drankje en eventueel een lunch.”

Verbinden

Rolerisuit kan letterlijk de verbindende factor zijn tussen bedrijfsleven en andere maatschappelijke partners van BOB. “Natuurlijk zijn wij bereid onze bussen, tegen zeer gereduceerd tarief, in te zetten als een van de bedrijven een reisje aanbiedt aan een van de instellingen met onze doelgroep.