Spring naar content

Witlox VCS bezorgt bewoners Thebe de IJpelaar gezellige Pietenbingo

Witlox VCS bezorgt bewoners Thebe de IJpelaar gezellige Pietenbingo

Pietenbingo Witlox x Thebe 3

De bewoners van Thebe de IJpelaar werden de week voor Sinterklaas meegenomen in een heerlijke sfeer voor pakjesavond, dankzij de door Witlox VCS georganiseerde Pietenbingo. “Dit is een mooie manier om een steentje bij te dragen aan de samenleving. Wij vinden het belangrijk om iets goeds te doen voor een ander, daarom organiseren wij één keer per jaar een vrijwilligersdag”, vertelt Marketing & Communicatiemedewerker Miranda Ruygh van Witlox VCS.

De bewoners een fijne middag te bezorgen, te laten genieten van de bingo en persoonlijke aandacht te kunnen geven stond centraal voor Witlox VCS, dat met zo’n tien medewerkers actief was.

Wensen en behoefte

Witlox VCS zorgde voor de prijzen voor de bingo, iets lekkers voor bij de koffie en tijdens de pauze een drankje voor de bewoners. “Witlox VCS had duidelijk voor ogen wat zij de bewoners wilde bieden en hoe zij dit wilden doen”, vertelt Corinda Ruedisueli-Wijnings van Thebe de IJpelaar. “De activiteit die zij voor ogen hadden sloot ook aan bij de behoefte en wensen van bewoners.”

Corinda legt uit waarom dit soort activiteiten belangrijk zijn voor deze doelgroep. “Wij hebben beperkte middelen om de bewoners tegemoet te komen aan hun wensen en behoeften. Daarnaast is het voor de bewoners belangrijk om dit soort activiteiten te doen, omdat zij zo andere contacten krijgen. Die contacten prikkelen hen, maken ze enthousiast en actiever. Zo voelen ze zich meer betrokken bij de maatschappij.”

Blijdschap

De blijdschap en dankbaarheid vanuit Thebe is groot. “Dankzij de inzet van Witlox VCS hebben wij een activiteit voor bewoners neer kunnen zetten, die wij niet alleen als team kunnen dragen. De inzet van vrijwilligers of in dit geval Witlox VCS is onmisbaar. Door de complexer wordende doelgroep, is er meer begeleiding nodig”, aldus Corinda.

Geslaagde middag

“Het was fijn om met Corinda en Peggy samen te werken. Het is ook mooi om te ervaren hoe goed zij en haar collega’s het met de bewoners voor hebben. Zij hebben er alles aan gedaan om, samen met de vrijwilligers, er een mooie middag van te maken”, vertelt Miranda. Al bij al was het een geslaagde middag. Miranda: “Het was voor ons heel leuk om te zien hoe de bewoners hebben genoten; daar gaat het uiteindelijk om. Wij hebben als collega’s samen hier ook een positief gevoel aan overgehouden.”