DIRECTEUREN-MAKEN-VUILE-HANDEN-DAG

“DIRECTEUREN-MAKEN-VUILE-HANDEN” DAG

“Directeuren-maken-vuile-handen” dag. Na het succes van de afgelopen jaren toen het 500-jarige Mastbos geholpen werd, de Bredase singels schoon zijn gevist met visnetten en grote dreghaken en vorig jaar Buurttuin Breda is opgeknapt met hulp van ons koningspaar, heeft de stichting dit jaar de directeuren van al haar partners uitgenodigd de handen uit de mouwen te steken bij STEK en Belcrum Beach.

Het was de vierde keer dat Betrokken Ondernemers Breda de “Directeuren-maken-vuile-handen”dag organiseerde. Dat deze dag leuk wordt gevonden door onze partners is te merken aan het aantal toenemende deelnemers. In 2015 deed veertig man mee met het opknappen van de het Mastbos, dit jaar staken maar liefst meer dan 100 betrokken directeuren en leden van het college van B&W de handen uit de mouwen op Belcrum Beach en STEK.

Netwerken

Deze vrijwilligersdag wordt door de stichting ook gezien als een goede netwerkactiviteit voor de partnerbedrijven. Nadat alle klussen waren afgerond zijn we zeer gastvrij ontvangen door Babbe Hengeveld, eigenaresse van de Foodguerilla. Dit bijzondere restaurant, is ook gelegen op het STEK terrein. De netwerkborrel was perfect verzorgd en de hapjes smaakten heerlijk.

Hartelijk dank aan onze fotograaf Boyd Smith voor het vastleggen van deze leuke en inspirerende dag.

BREDA DOET 2018!

Trots

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve inwoners zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. De Nationale Postcode Loterij steunt dit bijzondere initiatief met een extra bijdrage.

Oranje Fonds

Het afgelopen jaar steunde het Oranje Fonds met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vorig jaar te gast in Breda en klusten mee in Buurttuin Breda.

Vrijwillige inzet

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. In 2017 waren op 10 en 11 maart ruim 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.500 klussen, een recordaantal.

Noteer 15 maart 2019 alvast in uw agenda voor NL DOET/BREDA DOET!

2018 | "Directeuren-maken-vuile-handen" dag

STEK

Stek is een broedplaats voor de 25 gevestigde kunstenaars en creatieve ondernemers. Op een braakliggend bedrijventerrein in de Bredase wijk Belcrum zijn sinds de zomer van 2014 ateliers, winkeltjes, werkplaatsen, galeries en kantoorunits verrezen. Alle bebouwing is tijdelijk, flexibel en mobiel. Er is een gezamenlijke kantine met keuken en flexwerkplekken, en een stadsbus voor vergaderingen, presentaties en brainstormsessies. Groen speelt een belangrijke rol op het terrein. Duurzaamheid en hergebruik staan op STEK hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om te experimenteren, culturele uitspattingen, eigenzinnige kunst en creatief ondernemerschap.

Belcrum Beach

Belcrum Beach is het stadsstrand in Breda op het voormalige Mammoetterrein. Ook dit stadsstrand is gerealiseerd door middel van hergebruik van materialen.

Rombout Kerremans, directeur van de stichting: “STEK en Belcrum Beach zijn leuke, creatieve, bijzondere plekken in de stad. Het bruist er van de activiteiten. Op STEK zijn kleine ondernemers gevestigd, van bierbrouwer tot kapper. Het zijn gezellige plekken om te verblijven; Belcrum Beach is een stadsstrand waar gespeeld kan worden, om elkaar te ontmoeten én plezier te hebben. Een plek die met name in de zomer bij goed weer druk bezocht wordt. Het wordt door een groep vrijwilligers onderhouden. Belcrum Beach heeft een belangrijke functie in de wijk Belcrum. Wij vinden het leuk om de vrijwilligers verder te helpen.

Start typing and press Enter to search

X