DIRECTEUREN-MAKEN-VUILE-HANDEN-DAG

DIRECTEUREN-MAKEN-VUILE-HANDEN-DAG

Tijdens NLDoet!

Ieder jaar tijdens NLdoet steken alle partners van Betrokken Ondernemers Breda één dag de handen uit de mouwen om met elkaar het verschil te maken. 

Dit jaar hebben we, op veler verzoek net zoals in 2016, op afval gevist in de Bredase singels.

Zo’n 100 directeuren van Bredase bedrijven en leden van het college van B&W staken de handen uit de mouwen om de singels in Breda schoon te vissen. Met sloepen van Bootje Varen en ATEA gingen we de singels op, gevolgd door diverse boten van het waterschap Brabantse Delta. Met schepnetten en grote dreghaken visten we op plastic, fietsen en ander zwerfafval uit de Bredase singels. Ook zijn de kades onder handen genomen met grijpstokken en vuilniszakken, zodat de singels van Breda spic en span de start van het toeristen- en vaarseizoen ingaan.

De vrijwilligersdag werd afgesloten met een netwerkborrel bij Strnd.

Bij de organisatie van dit evenement zijn veel partijen betrokken: Gemeente Breda, waterschap Brabantse Delta, ATEA, Breda Print, Strnd, Bootje Varen, Boyd Smith fotografie, Reinier de Vlaam fotografie, BYC Productions, het Milieu Educatief Centrum en de Reddingsbrigade.

Breda DOET! – 15 maart 2019

Rombout Kerremans: We werden drie jaar geleden geïnspireerd door Marius Smit uit Amsterdam. Hij had een missie: een boot maken van plastic afval uit de Amsterdamse grachten. Dat is gelukt en Plastic Whale werd de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Naast een fun element moet deze dag ook een serieus onderwerp hebben. Dit jaar hebben we dan ook Guido Braam uitgenodigd om een lezing te houden rondom het onderwerp ‘circulaire economie’. Hij verzorgt bij “Strnd” de kick off van deze dag met een inspirerend verhaal. Daarna gaan we aan de slag op en rond de Bredase Singels.

Start typing and press Enter to search

X