DIRECTEUREN-MAKEN-VUILE-HANDEN-DAG

SCHOLEN BRENGEN KERSTBOMEN EN VERLICHTING

Op 14 december 2018 ontvingen meer dan 850 ouderen een “lichtpuntje” in deze tijd van het jaar. Samen met 150 leerlingen van diverse scholen zijn er kerstbomen gebracht naar verzorgingstehuizen in Breda. Samen met de ouderen zijn de kerstbomen opgetuigd, werden er liedjes gezongen en werd genoten van een kopje koffie of thee met een cupcake.

Met dit project is de verbinding tussen jong en oud gemaakt doordat leerlingen van de Praktijkschool, Internationale Schakel Klas en Prinsentuin/van Cooth samen met de ouderen de bomen hebben versierd. Onder het genot van koffie/thee met een cupcake zijn kerstliedjes gezongen, is aandacht aan elkaar gegeven en zijn de bomen opgetuigd. De volgende verzorgingstehuizen zijn bezocht; de Breedonk, Molenstaete, Haven en Vlonder, Antonius Abt, de Schans, Vredenberg, de Donk, Vuchterhage en Elisabeth.

Uit onderzoek is gebleken dat ouderen zich met Kerst vaak extra eenzaam voelen. Twintig procent (420.000) van de ouderen in Nederland viert geen Kerst en ruim tweehonderdduizend ouderen (dat is één op de tien) zitten tijdens de feestdagen zonder bezoek. Een kwart hiervan voelt zich ook daadwerkelijk eenzaam. Dat zijn ongeveer 48.000 ouderen. Het verlies van een partner, een slechter wordende gezondheid en een uitdunnend sociaal netwerk zijn risicofactoren voor eenzaamheid (Bron: Ouderenfonds).

Marianne de Bie (wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur) en Miriam Haagh (wethouder Gezondheid, Wijkaanpak en Leren) waren deze middag ook aanwezig zijn om samen met de ouderen de bomen te versieren.

Vele handen maken licht werk. Diverse partijen hebben belangeloos meegeholpen met de realisatie van dit project; Atea-groep heeft de distributie van de bomen en de kerstversiering verzorgd, de Praktijkschool heeft 1.000 cupcakes gemaakt, Prinsentuin/van Cooth heeft houten kersthangers voor in iedere boom gemaakt en Intratuin impregneerde de kerstbomen gratis.

Een leerling van Prinsentuin/van Cooth: “Het was heel leuk om samen met de ouderen de bomen te versieren. Ik keek er in eerste instantie een klein beetje tegenop omdat ik niet zo goed wist wat ik moest verwachten, maar dat was achteraf niet nodig. De ouderen vonden het heel leuk dat wij er waren”.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Fonds Voormalig Gasthuis, het Rabobank Prijs je Wijk fonds en het ANBO fonds.

Foto-impressie

Start typing and press Enter to search

X