13e Meet & Match

13e MEET & MATCH

13e Meet & Match bij Rüttchen

Na 1,5 uur netwerken en onderhandelen telde Seydlitz Notarissen op 18 oktober 68 matches waaronder zij haar handtekening had gezet. Maatschappelijke waarde: bijna 68.000 euro! ‘Een Meet & Match is keihard werken, maar levert veel rendement op’, aldus een enthousiaste deelnemer.  Tijdens de Meet & Match zijn vele nuttige contacten gelegd tussen het bedrijfsleven, gemeente en maatschappelijke organisaties waar ontmoeten, netwerken en handelen in maatschappelijke betrokkenheid centraal staat.

Op 18 oktober jl. startte de dertiende Meet & Match stipt om 8.00 uur met een openingswoord van Burgemeester Paul Depla: ‘Ik ben voor het eerst bij een Meet & Match van Betrokken Ondernemers en het verbaast mij hoeveel organisaties en bedrijven erop af komen en welke energie er ontstaat en hoeveel matches er gesloten worden’.  Rüttchen Autowereld was gastheer en het Cingel College zorgde voor een heerlijk ontbijt. Na het openingswoord kon het matchen en ontmoeten beginnen! Voorafgaand aan de Meet & Match hadden de maatschappelijke organisaties hun wensen kenbaar gemaakt, waardoor er snel gehandeld kon worden. En dat is het doel van de Meet & Match: elkaar ontmoeten, elkaar helpen, maar altijd met een win-win resultaat voor alle betrokken partijen.

Een greep uit de matches

ING trakteert bewoners van Thebe Haga op een avondje NAC. De Bonnet Bedrijfskleding levert 40 schorten en 40 polo’s met logo aan Voedselbank Breda. Deventer Profielen schenkt allerlei producten aan stichting Happy Hippo, die verjaardagsboxen maakt voor kinderen wiens ouders cliënt zijn bij de Voedselbank, zodat ook deze kinderen hun verjaardag kunnen vieren. Zowel de Keyzer Zekerheid, Rassers Advocaten als NV Brim gaan met hun personeel speelgoed inzamelen voor Speelotheek Heuvel. PWC Breda heeft een mooie match met Buurtsalon: nog voor de kerst wordt er een voetbalwedstrijd georganiseerd met een team-PWC en een team-Buurtsalon (‘nieuwkomersteam’ PCP 6) om vervolgens na de sportieve kennismaking teams te vormen waarbij de PWC-medewerkers de vluchtelingen helpen met praktische vragen en problemen. Leerlingen van het Breda College (voortgezet onderwijs voor kinderen met een beperking) gaan kerstpakketten maken in het kader van ‘ondernemen op school’ voor Club Kruimel. Club Kruimel zamelt speelgoed en kleding in voor gezinnen met een kind met een beperking. BredaBreed gaat Breda College helpen met de crowdfunding voor deze kerstpakkettenactie en Rabobank Breda heeft hiervoor inmiddels een garantstelling gedaan!

Wij kijken tevreden terug op de Meet & Match waar zo’n 200 deelnemers hun maatschappelijke beentje weer hebben voorgezet en waar een hoop verrassende en inspirerende maatschappelijke verbindingen zijn gemaakt. Rombout Kerremans, directeur: ‘Deze keer wat minder matches in aantal, maar de vele contacten die mensen vanochtend gelegd hebben, leiden weer tot nieuwe verbindingen. Het was weer een geslaagde ochtend’.

13e MEET & MATCH
13e MEET & MATCH
Related Projects

Start typing and press Enter to search

X