Betrokken Ondernemers Breda mag 20.000 taarten weggeven aan Bredanaars die in hun werk direct of indirect met de gevolgen van corona te maken hebben. Van 11 tot en met 30 november 2020 kunnen de taarten worden opgehaald bij de Sligro zelfbedieningsgroothandel in Breda.

De taarten worden door de curator in het faillissement van Maître Paul geschonken. Maître Paul is een in Tilburg gevestigd bedrijf dat diepvriesgebak produceert. Al meer dan dertig jaar is het specialist in het maken van vriesvers gebak, Het bedrijf is onderdeel van Châteraisé, een Japans merk voor exclusieve patisserie.

De taarten worden dan ook in Breda gratis ter beschikking gesteld aan de medewerkers van het Amphia ziekenhuis, Revant, Surplus, Thebe, Amarant, GGD, GGZ, Zorg voor Elkaar, Politie, Ambulances, Brandweer, buschauffeurs, huisartsen, maatschappelijke opvang, onderwijs (basisscholen, middelbare scholen, lager- middelbaar en hoger beroeps onderwijs) etc.

Met een tegoedbon konden de taarten vanaf 11 tot en met 30 november 2020 bij de Sligro zelfbedieningsgroothandel worden opgehaald. Sligro verzorgt via haar Bredase Bezorgservice  eveneens de logistiek en het transport vanuit een diepvriesmagazijn in Veghel naar de Sligro zelfbedieningsgroothandel op het IABC Complex.

Rombout Kerremans: “Curator Bart van Logtestijn van Rassers Advocaten en wij willen de medewerkers uit genoemde sectoren een hart onder de riem steken. Zij hebben direct en indirect te maken met de gevolgen van de corona pandemie. Het applaus is een beetje weggeëbd sinds de eerste golf in het voorjaar, maar alle mensen die de gevolgen van corona ondervinden in hun werk, verdienen alle steun, ook nu!”

“De reacties die we krijgen op het idee zijn enthousiast en hartverwarmend. Het applaus moet terugkomen; het is toch van de gekke dat beveiligers in het Amphia aanwezig moeten zijn. Laat de zorgmedewerkers hun werk doen. Dat geldt ook voor politiemensen, brandweer, ambulancepersoneel BOA’s en buschauffeurs. Belemmer hen niet in hun werkzaamheden. Deze actie gaat over zoveel meer dan een taartje weggeven en ontvangen. Een taartje eten met elkaar staat ook symbool voor verbindingen tussen mensen.”

BredaNu

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X