Op vrijdag 8 februari hebben zo’n 430 cadetten van de Koninklijk Militaire Academie zich in Breda maatschappelijk ingezet. Waren het vorig jaar zo’n 350 cadetten, dit jaar zijn maar liefst 430 cadetten verdeeld over de stad. Zo hebben ze in verschillende zorginstellingen, scholen, speeltuinen & kinderenboerderijen de handen uit de mouwen gestoken en zijn activiteiten gedaan met diverse doelgroepen.

Het Cadettencorps is een vereniging voor en door aspirant-officieren (cadetten) van de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee, gehuisvest op de KMA te Breda. Het Cadettencorps zorgt voor de nodige ontspanning, het brengt saamhorigheid en kameraadschap onder de leden en brengt hen de waarden en normen bij die zij moeten bezitten als officier in de Nederlandse Krijgsmacht.

Het Cadettencorps wil graag bijdragen aan de bewustwording van cadetten van de bijzondere positie van de krijgsmacht binnen de samenleving. Op vrijdag 8 februari tussen 09.00 en 15.00 uur zijn maar liefst 39 maatschappelijke organisaties in Breda bezocht. Tijdens deze vrijwilligersdag zijn letterlijk de handen uit de mouwen gestoken en zijn bewoners van zorginstellingen eens extra in het zonnetje gezet. In zorginstellingen zijn leuke activiteiten georganiseerd waarbij de cadetten hebben meegeholpen. Er is tijd gemaakt voor een echt gesprek, meegeholpen met de koffie rondbrengen, het ontbijt werd geserveerd, de lunch klaargemaakt, taarten gebakken, spelletjes zijn gespeeld, buitenplaatsen schoongemaakt en er is gewandeld.

Andere cadetten hebben de handen uit de mouwen gestoken bij o.a. Inloophuis de Honingraad, Boykes Speelhoeve, diverse scholen, de Uitvindfabriek, de Voedselbank, STEK, Belcrum Beach, Rolerisuit en Stichting Help ons Helpen. Ook in de regio hebben de cadetten geholpen. Bij Muziekhuis PodAa in Effen zijn diverse activiteiten ondernomen, onder leiding van Staatsbosbeheer is gewerkt op de Strijbeekse Heide, bij vogelrevalidatiecentrum Zundert zijn tuinwerkzaamheden verricht en in Antonius Abt in Terheijden is een weide aangelegd voor een aan te schaffen minipaardje.

Herbert Cotterel van Parkhoeve Breda Noord: “De Cadettendag vrijdag jl is erg goed verlopen. De dame en heren pakken enorm aan. Stellen weinig vragen, organiseren hun werk voorbeeldig en hebben voor een enorme opknapbeurt gezorgd. Kortom, zeer indrukwekkend en wat ons betreft graag voor herhaling vatbaar. En bedankt dat je weer aan ons dacht!

Cees van Kapelle van Basisschool het Kasteel: “Zooo dat was me een dag zeg vrijdag, er is me een partij werk verzet hier zeg. De zandbak is ververst met 2 kuub speelzand en er zijn wel 10 aanhangers met blad geruimd. Het terrein is weer een heel stuk schoner en diverse speelplaatsen zijn eindelijk bladvrij. De samenwerking verliep erg goed en was zeer prettig, het waren stuk voor stuk erg gemotiveerde mensen.

Foto-album maatschappelijke dag Cadettencorps
Foto’s Maatschappelijke dag 2019 Cadettencorps

Foto’s Maatschappelijke dag 2019 Cadettencorps

Fotoalbum Maatschappelijke Corpsdag 2020

Fotoalbum Maatschappelijke Corpsdag 2020

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X