Elektra vernieuwd bij Voedselbank Breda

Elektra vernieuwd bij Voedselbank Breda

Elektra vernieuwd bij Voedselbank Breda

Van Dijnsen Installatiewerken is op 5 september gestart om de elektra bij Voedselbank Breda helemaal op orde te brengen, zodat er weer veilig gewerkt kan worden. Van Dijnsen Installatiewerken onderhoudt al jaren een goede relatie met Voedselbank Breda. Zo legden zij eerder de LED verlichting aan in het pand van Voedselbank aan de Koele Mei.

Na de make-over in 2015 is er in het pand van de Voedselbank een nieuwe koel- en vrieskamer gebouwd met behulp van een gift van het Oranjefonds. De oude koelcel is toen afgebroken, maar daarbij was de elektra slechts afgekoppeld. Ook een aantal tijdelijke oplossingen voor de stroomvoorziening van de uitgiftevriezers en andere stroompunten moesten worden herzien. Daarbij zijn de eisen op het gebied van de Warenwet steeds strenger geworden en moet de Voedselbank hieraan ook voldoen.

Van Dijnsen Installatiewerken, met ruim 50 jaar kennis in de installatiebranche en 140 medewerkers,  is al jaren partner van de stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda. Deze stichting heeft Van Dijnsen verzocht een inventarisatie van de huidige situatie te maken en op basis hiervan een nieuw elektra plan te maken en dit uit te voeren. Een klus met een waarde van zo’n 2.500 euro die Van Dijnsen gratis uitvoert.

Jan Vinke, voorzitter van de Bredase Voedselbank: “Na de herinrichting van ons pand en met name de winkelruimte leek de elektra op een wirwar van buizen en draden die ogenschijnlijk naar niets liepen. We zijn enorm blij dat Van Dijnsen de inventarisatie gedaan heeft en het plan heeft uitgevoerd”.

Ronald Moelands, projectleider bij Van Dijnsen Installatiewerken: “Wij doen dit graag voor de Voedselbank. Na eerder de LED verlichting te hebben aangelegd, zijn wij ook graag op dit verzoek van de stichting Betrokken Ondernemers ingegaan. Wij voelen ons betrokken bij de stad en een aantal maatschappelijke organisaties, waaronder de Voedselbank”.

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van gratis voedselpakketten. Om de deelnemers van voldoende eten te kunnen voorzien, werken zij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. In Breda maken op dit moment ruim1.000 mensen gebruik van de Voedselbank (zo’n 400 gezinnen).

Van Dijnsen is sinds 2011 partner van de stichting Betrokken Ondernemers Breda en is erg actief in haar Bredase betrokkenheid; ze vervulden inmiddels 24 wensen van maatschappelijke organisaties die een waarde vertegenwoordigen van ruim € 43.000. En er zitten nog 6 matches in de planning voor dit jaar. Van Dijnsen is een adviserende totaalinstallateur met installatiekennis op het gebied van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, inbraakbeveiliging, brandmeldinstallaties, toegangscontrole en zonnepanelen.

Elektra vernieuwd bij Voedselbank Breda

Start typing and press Enter to search

X