Directeuren-maken-vuile-handen-dag tijdens Breda DOET!

Directeuren-maken-vuile-handen-dag tijdens Breda DOET!

Directeuren-maken-vuile-handen-dag tijdens Breda DOET!

Betrokken Ondernemers Breda organiseerde op vrijdag 11 maart tijdens NLDOET voor de tweede keer ‘Directeuren-maken-vuile-handen-dag’. Na het succes van vorig jaar in het 500-jarige Mastbos, had de stichting dit jaar de directeuren van al haar partners uitgenodigd de handen uit de mouwen te steken rond de Bredase singels.

Bekijk de film van de dag hier en de foto’s hier.

Zo’n 80 directeuren van Bredase bedrijven en leden van het college van B&W staken de handen uit de mouwen om de singels in Breda schoon te vissen. Met sloepen van Bootje Varen gingen ze de singels op, gevolgd door een boot van de gemeente Breda. Met visnetten en grote dreghaken visten zij plastic, fietsen en ander zwerfafval uit de Bredase singels. Ook werden de kades onder handen genomen met grijpstokken en vuilniszakken, zodat de singels van Breda spic en span de start van het toeristen- en vaarseizoen in konden gaan.

Rombout Kerremans, directeur van de stichting: “We werden geïnspireerd door Marius Smit uit Amsterdam. Hij had een missie: een boot maken van plastic afval uit de Amsterdamse grachten. Dat is gelukt en Plastic Whale werd de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. We hebben contact opgenomen met de gemeente Breda en met Marijn van Dijke van Bootje Varen en gelukkig waren zij ook meteen enthousiast. We hebben Marius Smit bereid gevonden om bij Strand Binnen de kick off van deze dag te verzorgen met zijn inspirerende verhaal.

Annemiek Hemmes, directeur van Easy Desk deed ook mee: “Dit vond ik nou een leuke manier van netwerken. Niet strak in pak aan de borrel, maar echt met elkaar aan de slag om een verschil te maken.”

De opbrengst van de middag: zo’n dertig fietsen, twee verkeersborden, luxaflex, een winkelwagen, een (lege) kassalade, een paspoort, kleding en vele vuilniszakken met plastic en glas, papier en ander zwerfvuil.

Goed & Goed = Beter
De fietsen die nog te repareren waren, zijn opgehaald door Tools To Work. In de werkplaats van Tools To Work in Teteringen krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om kennis en ervaring op te doen. Onder deskundige begeleiding van vrijwilligers repareren zij de fietsen waarna ze via de stichting Leergeld aangeboden worden aan kinderen uit minder bemiddelde gezinnen waardoor ook zij mee kunnen doen.

De vrijwilligersdag werd afgesloten met een netwerkborrel bij Strand Binnen. De voetballiefhebbers werden door NAC Breda uitgenodigd daarna nog een avondje in het stadion te komen springen voor NAC.
Bij de organisatie van dit evenement bleken weer veel partijen bereid om te helpen: de gemeente Breda, ATEA, NAC Breda, Breda Print, Strand Binnen, Bootje Varen, Boyd Smith fotografie, het Milieu Educatief Centrum en de reddingsbrigade.

NLDoet
NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en werd op 11 en 12 maart gehouden en is een initiatief van het Oranje Fonds. NLDoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen. Ook leden van het Koninklijk Huis zetten zich ieder jaar op deze dag vrijwillig in. Afgelopen vrijdag en zaterdag waren zo’n 350.000 vrijwilligers in het land actief. Ruim 9.000 klussen waren bij NLDoet aangemeld.

Stichting Betrokken Ondernemers Breda
De stichting Betrokken Ondernemers verbindt bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente in concrete projecten met maatschappelijke betekenis. Zo draagt de stichting bij aan een hechtere samenleving. De nadruk ligt hierbij op bedrijfsvrijwilligers die een actieve bijdrage leveren aan maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen met inzet van kennis en kunde, menskracht en middelen. Bij de stichting zijn nu 115 Bredase bedrijven en organisaties aangesloten.
Betrokken Ondernemers Samen voor Breda is het netwerk en de specialist in maatschappelijk betrokken in Breda. Het doel is het inspireren en faciliteren van het Bredase bedrijfsleven bij de concrete invulling van haar Betrokken Ondernemerschap.
‘Hard gewerkt & singels weer schoon; super om te doen! Chapeau voor het initiatief en de goede organisatie!’ Corina Rossen van 2Cross.

‘Het was een top dag!’ Pauline Schellart van Kober Kinderopvang.

Directeuren-maken-vuile-handen-dag tijdens Breda DOET!
Directeuren-maken-vuile-handen-dag tijdens Breda DOET!

Start typing and press Enter to search

X