Op vrijdag 2 februari hebben 350 cadetten van de KMA zich in Breda maatschappelijk ingezet. Zo werden verschillende zorginstellingen bezocht, leuke activiteiten voor de bewoners georganiseerd én werden de handen uit de mouwen gestoken bij o.a. Koninklijke Visio de Blauwe Kamer, Dierenopvangcentrum Breda en werd Boyke’s Speelhoeve opgeknapt.

Het Cadettencorps is een vereniging voor en door aspirant-officieren (cadetten) van de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee gehuisvest op de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Het Cadettencorps zorgt voor de nodige ontspanning, het brengt saamhorigheid en kameraadschap onder de leden en brengt hen de waarden en normen bij die zij moeten bezitten als officier in de Nederlandse krijgsmacht.

Het Cadettencorps wil graag bijdragen aan de bewustwording van cadetten van de bijzondere positie van de krijgsmacht binnen de samenleving. Door bemiddeling van Betrokken Ondernemers Breda, werden op vrijdag 2 februari tussen 08.00 en 14.00 uur maar liefst 27 maatschappelijke organisaties in Breda bezocht. Tijdens deze vrijwilligersdag werden in de stromende regen letterlijk de handen uit de mouwen gestoken en werden bewoners van zorginstellingen eens extra in het zonnetje gezet. In zorginstellingen werden leuke activiteiten georganiseerd waarbij de cadetten meehielpen en ondersteunden. Er werd tijd gemaakt voor een echt gesprek, ontbijt en lunch werden geserveerd, spelletjes gespeeld, gewandeld en er werd ook een heuse aerobics les voor de ouderen verzorgt. Andere cadetten staken de handen uit de mouwen bij o.a. Koninklijke Visio de Blauwe Kamer, Dierenopvangcentrum Breda, Voedselbank Breda, Villa Boerenbont en de Uitvindfabriek. Ondanks het slechte weer, was het echt een geweldige dag waarbij de maatschappelijke organisaties enorm zijn geholpen en de ouderen een fantastische dag hebben beleefd. Heel trots op deze stoere mannen én dames. Goed doen, voelt goed!

Cadetten aan het werk bij Koninklijke Visio de Blauwe Kamer

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X