Op 16 maart 2019 hebben 11 medewerkers van Hitachi Oosterhout zich voor het derde achtereenvolgende jaar tijdens NL DOET ingezet in het kader van hun maatschappelijke betrokkenheid voor Koninklijke Visio de Blauwe Kamer aan de Galderseweg in Breda. De Hitachi medewerkers hebben plantenbakken in elkaar gezet, de carport van het huifbed schoon gemaakt en diverse opruimwerkzaamheden verricht.

Meervoudige beperking
Bij Koninklijke Visio, de Blauwe Kamer aan de Galderseweg in Breda wonen mensen met een meervoudige beperking waarbij slechtziendheid een gemene deler is van de cliënten. Ze wonen in groepen van circa zeven personen in achttien woongroepen en twee appartementen. Koninklijke Visio heeft een speciale school en een dagactiviteitencentrum met een volledig aanbod van dagbesteding. Cliënten vinden het fijn om met dieren om te gaan, deze te verzorgen en te tuinieren in de moestuin. Paardrijden is voor velen een favoriete hobby. De omgeving is veilig, vertrouwd en aangepast maar ook heel gewoon. Iedere cliënt bepaalt zelf de mate van ondersteuning en begeleiding. Dat varieert van persoonlijke verzorging tot therapieën, mobiliteitstrainingen en ondersteunende begeleiding. In de begeleiding streeft Visio naar zo veel mogelijk zelfstandigheid en zelfredzaamheid: regie over het eigen leven.

De match maakt onderdeel uit van NLdoet. Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Tijdens de editie van 2018 zijn ruim 9.500 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

Op zaterdag 16 maart tijdens NL DOET zijn we met 11 personen gaan helpen op deze fantastische plek. We hebben er enorm van genoten. Werken bij Hitachi betekent ook je vrijwillig inzetten voor de samenleving”, aldus Joep van den Maagdenberg, area sales representatieve bij Hitachi.

Foto-album maatschappelijke dag Hitachi
Hitachi helpt Blauwe Kamer

Hitachi helpt Blauwe Kamer

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X