Ook dit jaar zijn op woensdag 2 september 2020 ruim 400 nieuwe studenten van de opleiding Avans Sociale Studies (HBO) tijdens hun eerste studieweek kennis gaan maken met het maatschappelijk veld in Breda.

Tijdens deze vrijwilligersmiddag zijn een groep studenten kennis gaan maken met het toekomstig werkveld en de verschillende facetten van het sociale werk zien en zelf ervaren. Betrokken Ondernemers Breda was gevraagd om voor deze groep studenten een zinvolle en leerzame middag te organiseren bij verschillende maatschappelijke organisaties in de stad. Een 130 studenten zijn in het werkveld aan de slag gegaan en de andere studenten verdiepten zich in verschillende maatschappelijke thema’s en bedachten campagnes of acties om eventuele problemen aan te pakken.

Rutger van Eijken, docent Sociale Studies en medeorganisator van deze maatschappelijke activiteiten: “Wij vinden het belangrijk dat onze ‘Sociaal Werkers in opleiding’ maatschappelijk betrokken zijn/worden en dat zij tijdens hun introductie al kunnen kennismaken met hun werkveld!”

De activiteiten zijn zeer verschillend van aard geweest zoals: wandelen met ouderen en lichamelijk beperkte cliënten, meelopen bij activiteitenprogramma’s in de woonzorgcentra zoals ‘Heel Molenstaete Bakt!’, jongeren uit een Brabantpark helpen bij het Waterstapelkampioenschap, meehelpen bij de inloopmiddag van kwetsbare mensen. Maar bovenal: persoonlijke aandacht geven!

Klik op onderstaande foto voor het bekijken van het fotoalbum.

AVANS EERSTE JAARSSTUDENTEN SOCIALE STUDIES  | 2 SEPTEMBER 2020
75a2180f-9e93-4749-8797-ab2322df660785cd1f00-9fee-4a68-98cf-13eea8949515868c5e2d-192b-4434-b4dc-f04a623f11b9

AVANS EERSTE JAARSSTUDENTEN SOCIALE STUDIES | 2 SEPTEMBER 2020

Park Zuiderhout
Op woensdag 2 september kwamen er studenten van Avans op bezoek bij Park Zuiderhout. Omdat dit hun eerste studiejaar is, kwamen zij bij Park Zuiderhout een middag meedraaien in het leven van een Sociaal Werker. Samen met tuinvrouw Agnes werd er fanatiek soep gekookt en pannenkoeken gebakken met bewoners.

Al snel volgde er leuke en interessante gesprekken, en werd er heerlijk gegeten, gelachen en genoten door zowel de studenten als de bewoners. Het was een heerlijke middag!

Surplus Molenstaete:
10 gemotiveerde studenten kwamen voor een middagje ‘Heel Molenstaete Bakt’. De studenten kregen eerst een korte uitleg over dementie en wat deze middag op de planning stond. Toen was het tijd om de manden met spullen te pakken en richting de woningen te gaan. Hoe verder de middag vorderde hoe lekkerder er het begon te ruiken; de geur van warme appels, kaneel, noten en de frisse geur van citroen. Een bedrijvigheid op de woningen was het leuke gevolg de geluiden van mixers, en kneden van het deeg.

Het resultaat 10 mooie taarten! De Jury (de bewoners) was kritisch want sommige taarten waren lekkerder dan andere 😉

Wat een prachtige mooie middag hebben onze bewoners studenten samen beleefd!

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X