WIJ cliënten genieten van ritje met stoomtram

WIJ cliënten genieten van ritje met stoomtram

Stoomtram19 Cliënten van stichting WIJ hebben met de Rabobank genoten van een leuke middag op en rond het spoor. Vrijdag 9 september werden de cliënten thuis opgehaald door medewerkers van Rabobank Breda om in Belcrum een ritje met de stoomtram te maken en het nieuwe station te bezoeken.

Vanuit het Rabobank Breda coöperatiefonds ontving de Stichting BelcrumSpoort een bedrag van € 7.500,- om op vrijdag, zaterdag, zondag het museumstuk De Ooievaar, het enige nog rijdende “Vierkante Backertje’ dat ooit in de Bredase Backer & Rueb-fabriek is gemaakt te laten rijden. Dit is een stoomtram en deze tram rijdt op het tramspoor op de Speelhuislaan.

Tijdens de Meet & Match bijeenkomst van de stichting Betrokken Ondernemers Breda hebben medewerkers van Rabobank Breda gesproken met de Stichting WIJ om een activiteit voor hun cliënten te verzorgen. De wens was een excursie naar het nieuwe station. Rabobank Breda vond het leuk om deze wens te koppelen aan de donatie aan BelcrumSpoort. Een unieke mogelijkheid en kans die de Rabobank niet voorbij wilde laten gaan. Ook Stichting BelcrumSpoort reageerde heel enthousiast. Bij de match zijn dan ook drie partijen betrokken: Stichting WIJ, Stichting BelcrumSpoort en Rabobank Breda.

Vanuit Rabobank Breda werden de cliënten door 6 medewerkers vergezeld; zij haalden de mensen thuis op, begeleidden hen bij de rit met de stoomtrein en de excursie naar het nieuwe station en brachten hen na afloop weer thuis. Ook waren er vrijwilligers van Stichting Wij bij betrokken en natuurlijk de vrijwilligers van BelcrumSpoort. In totaal namen 19 cliënten aan de activiteit deel.

Bij Gasterij het Packhuys verzamelde het gezelschap en kregen de gasten een introductie van BelcrumSpoort. Uiteraard werd hier een kopje koffie gedronken. Hierna maakten de mensen een ritje met de stoomtram over de Speelhuislaan naar het nieuwe station. Aansluitend werd er gewandeld naar en door het nieuwe station. Vervolgens ging het gezelschap met de lift naar het dak van het station waar genoten werd van het uitzicht over het Valkenbergpark en de vernieuwde Willemstraat. Daarna werden de cliënten weer naar huis gebracht.

Aagje de Bruin van Stichting WIJ: ”Een aantal cliënten kreeg op deze manier een unieke kans een ritje met de stoomtram te maken en het nieuwe NS station van dichtbij te bekijken. Iedereen reageerde meteen enthousiast om deel te nemen. Heel fijn dat de Rabobank medewerkers dit uitje faciliteren en onze cliënten een leuke middag bezorgden”.

De stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda is bijzonder trots dat betrokken bedrijven als  Rabobank Breda zich maatschappelijk betrokken voelen en dat zij zich belangeloos inzetten voor de lokale maatschappij. Op zaterdag 16 april 2016 was Rabobank Breda met maar liefst 134 medewerkers actief bij 16 verschillende Bredase maatschappelijke organisaties waarbij diverse klussen zijn aangepakt en leuke activiteiten zijn georganiseerd voor cliënten in Breda, Ulvenhout en Bavel.

Start typing and press Enter to search

X