Op 29 november werden 14 ouderen door zo’n 30 medewerkers van Van Oers accountants  thuis opgehaald en naar Intratuin Breda gebracht. Gezamenlijk werden kerststukjes gemaakt.

Jaarlijks tonen de medewerkers van Van Oers hun maatschappelijke betrokkenheid. Zij zijn sinds de oprichting van de stichting Betrokken Ondernemers Breda, partner van de stichting. Het bedrijf legt graag de verbinding tussen hun relatief jonge medewerkers en ouderen. Nadat de kerstshow bij Intratuin was bezocht en gezamenlijk koffie met apfelstrüdel was gedronken en gegeten, gingen de ouderen aan de slag met het maken van hun kerststukje. Ze werden hierbij begeleid en geholpen door de jonge medewerkers van Van Oers. De avond werd afgesloten met een  advocaatje met slagroom in het Grand Café van Intratuin. Het gezelschap genoot van elkaar, de gezelligheid en het sociale contact. Na afloop werden de ouderen, voorzien van een prachtig kerststuk weer thuis gebracht.

Uit onderzoek is gebleken dat ouderen zich met Kerst vaak extra eenzaam voelen. Twintig procent (420.000) van de ouderen in Nederland viert geen Kerst en ruim tweehonderdduizend ouderen (dat is één op de tien) zitten tijdens de feestdagen zonder bezoek. Een kwart hiervan voelt zich ook daadwerkelijk eenzaam. Dat zijn ongeveer 48.000 ouderen. Het verlies van een partner, een slechter wordende gezondheid en een uitdunnend sociaal netwerk zijn risicofactoren voor eenzaamheid (Bron: Ouderenfonds).

Van Oers Accountants & Advies is een bedrijf met vestigingen in Breda, Oosterhout, Roosendaal, Etten-Leur en Zundert en heeft inmiddels 330 medewerkers.

Hieronder vind je meer foto’s van deze mooie match
Foto’s ouderen maken kerststukjes

Foto’s ouderen maken kerststukjes

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X