Op donderdag 24 oktober 2019 staken de medewerkers van Royal Cosun de handen uit de mouwen in het kader van hun maatschappelijke betrokkenheid. Dit jaar waren zij aanwezig bij “Het Kasteel”, een school voor speciaal onderwijs.

De medewerkers verzorgden verschillende activiteiten zoals smoothie fietsen, dansen en lesgeven over voeding. Er liep een clown rond die voor veel lachende gezichten zorgde. Een andere groep medewerkers hielp bij uiteenlopende klussen op en rond het terrein, zoals de tuinen blad- en onkruid vrij maken en bomen en struiken snoeien. De foodtruck van Aviko was aanwezig om leerlingen en medewerkers van de school te laten genieten van lekkere aardappelspecialiteiten.

Het Kasteel in de wijk IJpelaar is een school voor speciaal onderwijs met leerlingen in de leeftijd van tot 4 tot 12 jaar. Paul Kerkhofs, directeur het Kasteel: ‘Op Het Kasteel werken we met een groot team (150 personen). We begeleiden hier kinderen die het net even zwaarder hebben, fysiek of op het gebied van leren. Onze leerlingen werken op Het Kasteel in een heel veilige omgeving, waarin ze van fouten die ze af en toe maken vooral leren. Er heerst hier op Het Kasteel een prachtig pedagogisch klimaat waardoor ze in de ochtend breed lachend binnenkomen en gelukkig ook weer lachend de bus in gaan naar huis. Het Kasteel is voor hen een tweede thuis met een fantastisch gedreven team om hen iedere dag een stapje verder te helpen’.

De concernstaf van Cosun in Breda gaat elk jaar aan de slag voor een maatschappelijk doel. “Het is heel waardevol om ons gezamenlijk in te kunnen zetten voor een doelgroep in onze omgeving die dat hard nodig heeft. Bovendien is het voor ons een heel leerzame ervaring”, vertelt Marc Rutten.

Royal Cosun is een agro-industrieel concern en bestaat uit vijf bedrijven die agrarische grondstoffen verwerken tot producten en ingrediënten voor voeding en tal van andere toepassingen. Bedrijven die tot het concern behoren zijn Suiker Unie, Aviko, Duynie, SVZ en Sensus.

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X